Dolar
32.39
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.60
BTC/USDT
70,823.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Mevlana Camisi'nin kundaklandığı kesinleşti

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Çelik, Berlin'deki Mevlana Camisinin kundaklanmasıyla ilgili 24 şüpheli bulunduğunu belirterek, "Bir kundaklama olduğu netleşti" dedi.

02.09.2014 - Güncelleme : 02.09.2014
Mevlana Camisi'nin kundaklandığı kesinleşti

BERLİN

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Berlin'deki Mevlana Camisi'nin kundaklanmasıyla ilgili 24 şüphelinin tespit edildiğini belirterek, "Bir kundaklama olduğu, kesin olarak netleşti" dedi.

Kundaklandığı ortaya çıkan Mevlana Cami'sini ziyaret eden Çelik, ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Çelik, daha önce kundaklama olup olmadığını bilmediklerini ancak bugün itibarıyla aldıkları bilgilere göre camide yanıcı bir maddenin tespit edildiğini belirtti. 

"Güvenlik ekiplerinin elinde 24 kişilik bir şüpheli listesi bulunuyor. Bir kundaklama olduğu kesin olarak netleşti" ifadesini kullanan Çelik, yapılan eylemin "doğrudan Almanya devletine yönelik yapılan bir eylem" olarak değerlendirmede bulundu. 

Süleyman Çelik, "Bu cami, Almanya sınırlarında ve Berlin'in göbeğinde bulunan bir camidir. Bu cami her ne kadar da Müslümanlar tarafından ziyaret edilen ve kullanılan bir camide olsa da Almanya'nın bir camisidir" diye konuştu.

Bundan sonra bu tür eylemlerin yaşanmaması için, şu anki hükümete çok fazla görev düştüğünü belirten Çelik, Almanya donanımlı istihbarata sahip olduğunu, bu olayı aydınlatabileceğini vurguladı. Çelik, "Almanya, bu tür eylemleri gerçekleştirenleri kısa sürede yakalayabilir. Bizim beklentimiz bur tür olayların bir daha yaşanmaması ve istihbarat servisinin bu olaya yoğunlaşması" dedi.  

En kısa zamanda alman siyasilerle bu konuyu görüşeceklerini ifade eden Çelik, "Frankfurt'ta hükümet ortağı yetkililer ile Almanya'da yaşayanların problemlerini dile getireceğiz. Bilgiler iletildi ve görüşme talebimiz kabul edildi. İnşallah diğer STK'lar ve çatı örgütleri ile burada yaşadığımız bu tür olayları kendilerine ileteceğiz ve beklentilerimizi ulaştırmış olacağız" dedi. 

Berlin Savcılığı, Mevlana Cami’nin kundaklanmasıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli hakkında inceleme başlatılmıştı ancak Ürdün vatandaşı olan şüphelinin emniyetteki sorgusunun alınması ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Muhabir: Neslihan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın