Politika, arşiv

TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplandı

TBMM Genel Kurulu, 62. Hükümet Programı'nın okunması, programın görüşmeleri ile güven oylamasının yapılması için olağanüstü toplandı.

01.09.2014 - Güncelleme : 01.09.2014
TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplandı

TBMM

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplanan Genel Kurul'da ilk olarak, olağanüstü toplantı çağrısı okutuldu.

Daha sonra olağanüstü toplantı çağrısına ilişkin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığa vekalet etmesi; Ahmet Davutoğlu'nun Bakanlar Kurulu'nun yeniden kurulması ile görevlendirilmesi ile Ahmet Davutoğlu tarafından teşekkül ettirilen Bakanlar Kurulu'nun onaylandığına dair 3 Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.

Genel Kurul'da Bakanlar Kurulu listesi de okundu.

Numan Kurtulmuş ve Efkan Ala TBMM'de ant içti

Bu arada  TBMM Genel Kurulu'nda milletvekili olmayan kabine üyelerinden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile İçişleri Bakanı Efkan Ala yemin etti.

Kurtulmuş'un yemini sırasında bir protesto yaşandı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Kurtulmuş yemin ederken, "Harun olmaya geldiler Karun oldular, biz AKP gibi Firavunlaşmayacağız" yazılı pankart açtı. 

Pankartı, AK Parti Manisa Milletvekili Recep Özel, Çam'ın elinden aldı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün de Çam'ın üzerine yürüyerek tepki gösterdi. 

Genel Kurul'da, 62. Hükümet Programı'nın okunması, programın görüşmeleri ile güven oylamasının yapılması için Danışma Kurulu kararı kabul edildi.

Öte yandan milletvekilleri, yeni kabine üyelerini, Bakanlar Kurulu sıralarına giderek kutladı.

Muhabir: Alp Özden

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın