Dünya, arşiv

Irak Başbakanı Maliki Amirli'de

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, uzun süre Irak Şam İslam Devleti'nin örgütünün kuşatması altında kaldıktan sonra dün ordunun girdiği, Salahaddin vilayetinin Amirli nahiyesini ziyaret etti.

01.09.2014 - Güncelleme : 01.09.2014
Irak Başbakanı Maliki Amirli'de

SALAHADDİN 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, uzun süre Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) örgütünün kuşatması altında kaldıktan sonra dün ordunun girdiği, Salahaddin vilayetinin Amirli nahiyesini ziyaret etti.

Amirli'de "Bedir Tugayları Başkanı" Hadi el-Amiri ve diğer komutanların karşıladığı Maliki, nahiyeyi terör örgütü IŞİD kuşatmasından kurtaran ordu birliklerini mevzilerinde ziyaret ederek teşekkür etti. Amirli’deki diğer yerel yetkililerle de görüşen Maliki, Türkmen halkın, Amirli'de, "2 ay süren kahramanca bir direniş sergilediğini" ifade etti.

Sakinlerinin çoğunluğu Türkmen olan 20 bin nüfuslu Amirli nahiyesi, 2 ay IŞİD kuşatması altında kallmıştı. Karadan ulaşılamayan nahiyeye Bağdat'tan kalkan helikopterlerle insani yardım gönderiliyordu. Irak ordusu, Peşmerge, Şii milisler ve ABD savaş uçaklarının desteğinde dün çevresindeki IŞİD militanlarını püskürttükten sonra nahiyeye girmişti.

Muhabir: Salih Bilici

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın