Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.99
ETH/USDT
3,571.30
BTC/USDT
70,731.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Erdoğan Ban Ki-mun ve Putin'le telefonda görüştü

Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı kendisini kutlayan Ban ile ağırlıklı olarak Gazze'deki gelişmeleri ele aldı

22.08.2014 - Güncelleme : 22.08.2014
Erdoğan Ban Ki-mun ve Putin'le telefonda görüştü

ANKARA 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile telefonda görüştü. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, BM Genel Sekreteri Ban'ın, Erdoğan'ı cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasından dolayı tebrik ettiği görüşmede, ağırlık olarak Gazze’deki gelişmeler ele alındı.

Görüşmede Erdoğan’ın, Gazze’ye yönelik kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini hatırlatarak, sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması hususunda, Türkiye’nin uluslararası camiayla yakın işbirliğine devam edeceğini vurguladığı öğrenildi. 

Erdoğan ayrıca Ban’a, Türkiye olarak Gazze’ye yapılan insani yardımlar, sahra hastaneleri kurulması ve bölge halkına elektrik sağlamayı hedefleyen projeler hakkında bilgi de verdiği belirtildi.

Görüşmede Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Ban'ın, Filistin’e yardım amacıyla Norveç liderliğinde bir donörler konferansı düzenlenmesinin desteklenmesi hususunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre görüşmede, iki ülke arasındaki gündem maddeleri hakkında görüş teatisinde bulunan Erdoğan ve Putin, ikili ilişkileri geliştirmenin de önemine değindi.

Erdoğan’ın görüşme sırasında, cumhurbaşkanı seçilmesinin akabinde kendisini telefonla tebrik etmesinden dolayı Putin’e teşekkürlerini ilettiği; buna karşılık Putin’in de Erdoğan’a, cumhurbaşkanlığı döneminde ikili ilişkilerin daha da güçleneceğine inandığını söylediği öğrenildi. 

Görüşmede, iki liderin önümüzdeki süreçte yakın temas halinde olma hususunda mutabık kaldıkları da belirtildi.

 

Muhabir: Kadir Karakuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın