Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,003.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacak

AK Parti'nin yeni genel başkan adayı olan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Aramıza fitne tohumu etmek isteyenler buna fırsat bulamayacaktır" dedi.

21.08.2014 - Güncelleme : 21.08.2014
Fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacak

ANKARA

AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, genel başkan olması halinde 12 yılda gerçekleştirilen büyük restorasyon hareketinin hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edeceğini belirterek, "Bu kutlu yürüyüş hedefe ulaşacaktır, ister paralel yapı adı altında, ister başka adlar altında, kimler bu kutlu yürüyüşü durdurmak, kesintiye uğratmak isterse, bilsinler ki; AK Parti kadroları onların karşısında bir kaya gibi duracaktır, durmaya da kararlıdır" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 27 Ağustos Çarşamba günü AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak adını açıklamasının ardından bir konuşma yaptı. 

Konuşmasına, "Sayın Cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım, sizleri ve bütün dava arkadaşlarımı saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" diyerek başlayan Davutoğlu, partinin bütün kademeleriyle yapılan yoğun istişareler sonrasında genel başkanlığa aday gösterilmekten büyük onur duyduğunu söyledi. 

Parti organlarına ve istişarelere katılan parti üyelerine teşekkür eden Davutoğlu, siyasi ve sosyal hareketleri zor ve kritik süreçlerde aldıkları kararlarla olgunlaştıklarını, bu süreçlerde oluşturdukları geleneklerle kurumsallaştıklarını ve asırlara sirayet eden devlet geleneklerini oluşturduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"AK Parti hareketi konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasal parti hareketi değildir. AK Parti hareketi kökü tarihin derinliğine giden, geleceği de atide istikbale yürüyen köklü bir devlet geleneği içinde ortaya çıkmış ve bu köklü devlet geleneğini inşa ve ihya etmek üzere yola çıkmış bir kadronun hareketidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür, lideridir ve bu kritik süreçte gösterdikleri liderlikle de Türk siyasi hayatına yeni bir istişare kültürünü kazandırmıştır, bütün parti kademelerimizle birlikte. Bundan sonra daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddüdü olmamalıdır.

Adaylık süreci sonrasında kongrede adaylığımız delegelerimiz tarafından kabul görürse ve bu göreve onlar tarafından layık görülürsem, yine hiç kimsenin tereddüdü olmasın ki, son 12 yılda gerçekleştirilen büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir. Son 12 yıl içinde, 12 yıl önce hasta adam muamelesi gören bir ülke ayaklanarak, yükselmiş, bir çok yerde büyük sıkıntılarla karşılaşan bir millet, tarihi misyonunu hatırlamış ve kutlu bir yürüyüşe çıkmıştır. Bu kutlu yürüyüş hedefe ulaşacaktır. İster paralel yapı adı altında, ister başka adlar altında kimler bu kutlu yürüyüşü durdurmak, kesintiye uğratmak isterse, bilsinler ki; AK Parti kadroları onların karşısında bir kaya gibi duracaktır, durmaya da kararlıdır."

Bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de 12 yıl içinde demokrasinin inşa, devlet geleneğinin ihya ve ekonominin de bir kalkınma hamlesi yaşadığını belirterek, AK Parti siyasi hareketiyle birlikte yeni bir evreye geçildiğinin herkes tarafından fark edildiğini söyledi. 

"Sayın Cumhurbaşkanım şundan emin olunuz ki; şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu restorasyon hareketinde, bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır" diyen Davutoğlu, görüş ayrılığı ya da fitne tohumu ekmek isteyenlerin fırsat bulamayacağını, gerek dava, gerekse devlet ahlakı ile kritik dönemleri bugüne kadar aştıklarını, bundan sonra da aşacaklarını kaydetti. 

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu devlet ve demokrasi restorasyon hareketi içinde AK Parti'nin kurumsallaşmasının ve kurumsal kültürünün kökleşmesi yönünde de bu süreçte başlayan ve devam edegelen, istişare temelinde yepyeni bir dönem yaşanacaktır. Aslında diğer partilerin kongre öncesi hazırlıklarıyla AK Parti istişare süreci karşılaştırıldığında partimizin, hareketimizin farkı da ortaya çıkmaktadır. Bizde kongreler parçalanmaya değil, bütünleşmeye, yeniden enerji üretmeye, yeni bir hamle aşkı kazanmaya vesiledir. Eminim önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz kongrede de bunu bir kez daha yaşayacağız. 

Devletler ve siyasi yapılar ancak ve ancak süreklilik ve yenilenme arasında bir denge kurdukları zaman hayatiyetlerini sürdürebilirler. AK Parti bir neslin hareketi olarak başlamıştır ama bir nesille sınırlı değildir. Nesillerle de sınırlı değildir, asırlarla da sınırlı değildir. Asırların derinliğinden gelen ve kıyamete kadar sürecek olan bir adalet ve hak mücadelesinin adıdır. Sürekliliğimiz devlet geleneğimizden, milli kültürümüzden ve temel aldığımız ilkelerden kaynaklanır. Bu ilkelerden hiçbir şekilde taviz verilmez, hiçbir gerekçe gösterilerek bu ilke ve tutum, bu duruş, bu sağlam tarihi bakış değiştirilemez ama yenilenme ihtiyacı da bir zarurettir. Bizler için her zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladığı gibi, faniler için yenilenme kaçınılmazdır. Baki olan ise Rabbimiz ve davamızdır."

Davutoğlu, genel başkanlığa aday gösterilmesiyle hem büyük bir gurur yaşadığını hem de büyük bir tarihi sorumluluğu üzerine aldığını vurgulayarak, "Bu tarihi sorumluluğu yerine getirirken her zaman sizlerden güç alacağımdan eminim. Rabbime bu tarihi sorumluluğu yerine getirirken onun yolundan ayrılmamayı niyaz ediyorum Rabbimden ve sizlerden de bu uğurda hep beraber çıktığımız yolda omuz omuza yürümeyi rica ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, devletimize ve milletimize zeval vermemesi için AK Parti'ye de zeval vermesin. Çünkü bugün artık AK Parti milletimizin ve devletimizin yükselişiyle aynı anda zikredilmektedir. Çünkü milletimizi kucaklayan yegane siyasi yapı AK Parti'dir. Çünkü devletimizi bir fetret dönemini kapatarak tekrar inşa eden hareketin adı da AK Parti'dir. Allah bu yolda bizlere güç kuvvet versin, Allah utandırmasın" diye konuştu.

Muhabir: Kadir Karakuş, Kurbani Geyik, Enes Kaplan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın