Yaşam, arşiv

Diyarbakır'da kuyudaki göçük

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kuyuda meydana gelen göçükte mahsur kalan iki kişiden biri, 7 saatlik çalışmanın ardından sağ olarak çıkarıldı.

20.08.2014 - Güncelleme : 20.08.2014
Diyarbakır'da kuyudaki göçük

DİYARBAKIR

Bağlar ilçesindeki bir kuyuda meydana gelen göçükte mahsur kalan iki kişiden biri, yaklaşık 7 saatlik çalışmanın ardından sıkıştığı yerden yaralı olarak çıkarıldı.

Kabahıdır Mahallesi'nde Kadri Yüce ile Mehmet Demir'in yaklaşık 6 aydır kazımına devam ettikleri ve derinliğinin yaklaşık 25 metre olduğu belirtilen kuyuda göçük oluşmasının ardından, olay yerine AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Ekipler, göçük altında kalanların kurtarılması için çalışma başlattı. Yaklaşık 7 saatlik bir çalışmanın ardından Yüce sıkıştığı yerden yaralı olarak çıkarıldı. Yüce, tedavisinin yapılması için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Ekiplerin Demir'i kurtarma çalışması ise devam ediyor.

Yüce ve Demir'in su bulmak için kuyuyu açtıkları iddia edildi.

Muhabir: Aziz Aslan, Şabar Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın