Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,221.02
ETH/USDT
3,568.90
BTC/USDT
70,810.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde saldırı

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Şaçı kasabasında bir grup saldırganın yerel devlet binaları ve karakollara yaptığı baskında 10'u aşkın kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

29.07.2014 - Güncelleme : 29.07.2014
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde saldırı

ŞANGHAY 

Resmi Şinhua ajansının bölgedeki emniyet birimlerine dayandırarak verdiği habere göre, saldırganlar, dün yerel saatle sabah sularında kesici ve yanıcı maddelerle yerel devlet binaları ve polis karakollarını bastı.

Saldırganların yoldan geçen araçları da hedef aldığı ve 31 aracı parçaladığı, 6 aracı ise ateşe verdiği öne sürüldü. Aralarında Han ve Uygur milliyetinden oluşan 10'u aşkın sivilin öldüğü ya da yaralandığı aktarıldı.

Saldırıların ardından olay yerine gelen polisin 10'u aşkın şüpheliyi vurarak öldürdüğü ifade edilirken, olayın nedeni, kesin ölü ve yaralı sayısıyla saldırgan olduğu iddia edilen kişilerin kimliklerine ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Yetkililer, yaralıların civar hastanelerde tedavilerine başlandığını belirtirken, bölgede sosyal yaşamın normale döndüğü vurgulandı.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere ülkenin bazı bölgelerindeki patlama ve bıçaklı saldırı gibi olaylar Pekin yönetimi tarafından doğrudan "radikal gruplarla" ilişkilendiriliyor ancak konuyla ilgili net bilgi verilmiyor. 

Çin, son dönemde bölgedeki önlem ve tedbirleri artırırken, "bölücü" olduğu iddia edilen kişilerin gözaltı ve yargılanma süreçlerine ilişkin bilgileri kamuoyu ile paylaşmıyor, sadece verilen cezaları resmi medyası aracılığıyla kamuoyuna duyuruyor.

Muhabir: Tevfik Durul

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın