Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,868.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Gazze'ye destek yürüyüşüne müdahale

Batı Şeria’daki Belayn köyünde düzenlenen Gazze’yle dayanışma yürüyüşü İsrail askerleri tarafından zor kullanılarak dağıtıldı.

28.07.2014 - Güncelleme : 28.07.2014
Gazze'ye destek yürüyüşüne müdahale

RAMALLAH

Ramallah’ın batısındaki Belayn köyünde Ramazan Bayramı namazının ardından Belayn Mescidi’nden çıkan kalabalık bir grup “Ayrım Duvarı”na doğu yola çıktı. Gazze ile dayanışma yürüyüşüne katılan grup İsrail askerlerinin engeline takıldı. 

Siyah tişört giyen göstericiler Gazze ve Filistin direnişini destekleyen sloganlar attı. Göstericileri plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla dağıtan İsrail askerleri bir Filistinli genci gözaltına aldı, saldırıda 3 Filistinli yaralandı.

Gösteride konuşan Ayrım Duvarına Karşı Halk Komitesi Koordinatörü Abdullah Ebu Rahme, Batı Şeria’daki halkın Gazze’deki direnişi desteklediğini vurgulayarak, “Batı Şeria bu sene bayramı kutlamayacak, bayramımızı direniş zafere kavuştuğunda kutlayacağız” diye konuştu.

Gazze'ye 7 Temmuz'da havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. Genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda, şu ana kadar bin 35 Filistinlinin öldüğü, 6 binden fazla kişinin yaralandığı açıklanmıştı.  

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın