Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,213.79
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
71,262.00
BIST 100
9,075.66
Politika, seçim 2014, arşiv

Halkların kinini büyüten dil ve siyaset kaybedecek

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Halkların birbirine dönük düşmanlığını, kinini, öfkesini büyüten dil, büyüten siyaset bu topraklarda artık kaybedecek" dedi.

28.07.2014 - Güncelleme : 28.07.2014
Halkların kinini büyüten dil ve siyaset kaybedecek

DİYARBAKIR

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da 1991 yılında öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.

Demirtaş, beraberinde HDP Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yla geldiği Mardinkapı Mezarlığı'nda dua okuyarak, Aydın'ın mezarına gül bıraktı.

Demirtaş burada yaptığı konuşmada, uzun yıllardır bayramları bayram tadında ve sevincinde karşılayadıklarını söyledi.

Demirtaş, "Tarihimize baktığımızda, zulüm görmemiş neredeyse hiç bir halk yok. Fakat halkların birbirine dönük düşmanlığını, kinini, öfkesini büyüten dil, büyüten siyaset bu topraklarda artık kaybedecek" dedi.

"Bugün de Ortadoğu'da Rojava başta olmak üzere, Filistin'de, Irak'ta, Suriye'nin dört bir yanında kan gölü içerisinde, vahşet, barbarlık içerisinde bir bayramı karşılıyoruz" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bayram bu topraklarda, barışı, kardeşliği geliştirsin, adaleti geliştirsin diye bütün halklar, bütün inananlar tarafından ortak bir duyguyla karşılanmasına rağmen maalesef ki hiç bir bayram topraklarımızda coğrafyamızda uzun yıllardır bu duyguların gelişmesine vesile olmadı. Umudu, geleceğe dair beklentilerimizi yitirmemek için bu mücadeleye, halkın mücadelesine bakmak lazım. Bugün eminim ki kardeşliği özleyen, eşitlik temelinde birliği özleyen Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle Ermenisiyle, Alevisiyle, Sunnisiyle herkes artık bizim bugün ortaya koyduğumuz yeni yaşam çağrımız, yeni yaşam tutumumuzla aynı heyecanı yaşıyor."

Bu topraklarda acısı olmayan hiç bir halkın olmadığını belirten Demirtaş, insanlık mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gerek yakın geçmişimize, gerekse tarihimize baktığımızda zulüm görmemiş neredeyse hiç bir halk yok. Fakat halkların birbirine dönük düşmanlığını, kinini, öfkesini büyüten dil, büyüten siyaset bu topraklarda artık kaybedecek. Kim ki kimlikler, inançlar, mezhepler arasına düşmanlık koyarak, bir kimliği diğer kimlikten üstün tutma anlayışıyla ırkçılık yaparak faşizan politikalar dayatırsa bu topraklarda kaybedecek. Elbette bu mücadele bizlerle başlamadı bu bir seçim mücadelesi de değil. Bugün mezarının başında bulunduğumuz şehitlerimiz de aslında gösteriyor ki yakın tarihimizde bize emanet edilen görkemli miraslar var, değerler var, bedeller var. Bizler nerede olursak olalım, konumumuz ne olursa olsun nereden geldiğimizi unutmadan nereye gideceğimizi bilerek bu insanlık mücadelesini sürdüreceğiz, yürüteceğiz."

Mezarlıkta bulunan vatandaşların da bayramını kutlayan Demirtaş, gündeme ilişkin soru sormak isteyen gazetecilere, "Bugün bayram" yanıtını verdi.

Muhabir: Ensar Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın