Politika, seçim 2014, arşiv

Milletimizin huzurlu bayramlar geçirmesini temenni ediyorum

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, "Milletimizin huzurlu ve hayırlı bayramlar geçirmesini temenni ediyorum" dedi.

28.07.2014 - Güncelleme : 28.07.2014
Milletimizin huzurlu bayramlar geçirmesini temenni ediyorum

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram namazını Yeniköy Camisi'nde kıldı. İhsanoğlu, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan İhsanoğlu, "Bütün milletimizin huzurlu ve hayırlı bayramlar geçirmesini temenni ediyorum. Bayram tadında, huzur içinde 3 gün geçirelim" dedi.

İhsanoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskında rehin alınanlara değinerek, "Rehin olan kardeşlerimizin bir an evvel ailelerine kavuşmalarını ve milletleri ve aileleri ile huzur içinde korkusuzca güven içerisinde (bayram) geçirmelerini niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan olaylardan da bahseden İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu arada Filistin'de, Gazze'de ve Suriye'deki kardeşlerimiz, Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz ile Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimizin de bir an evvel zulümden kurtulmalarını ve insanca hayat şartlarına kavuşmalarını temenni ederim. Myanmar'da Rohingyaların maruz kaldıkları insanlık dışı muamelenin sona ermesini temenni ederim. Somali'deki kardeşlerimizin sıkıntısının giderilmesini temenni ederim. Bütün dünyada mazlum olan milletlerin bu bayramda huzur bulmalarını temenni ederim."

İhsanoğlu, bayramın ilk gününü ailesiyle geçireceğini, daha sonra da büyüklerinin mezarlarını ziyaret edeceğini dile getirerek, "İnşallah bu bayramı, huzur, selamet ve güven içerisinde ağız tadıyla hep beraber geçiririz" dedi.

Bu arada İhsanoğlu, camiye yardımda bulundu. Daha sonra bir kafeteryada kahvaltı yapan İhsanoğlu, gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İhsanoğlu, esnafı da ziyaret ederek bayramlaştı.

Aile kabristanını ziyaret etti

İhsanoğlu, eşi ile beraber anne ve babasının bulunduğu Yeniköy mezarlığındaki aile kabristanını ziyaret etti.

Esnaf ziyareti sırasında Yeniköy'deki bir fırından bayram kahvaltısı için ekmek alan İhsanoğlu, yaklaşık dört buçuk saat evde kalarak bayram tebriklerini kabul etti.

İhsanoğlu, mezarlık ziyareti öncesi evinin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Her bayram ailece anne babasının mezarını ziyaret ettiğini dile getiren İhsanoğlu'nun elinde Kur'an-ı Kerim olması dikkat çekti. 

Bir gazetecinin "Hamas ile El Fetih arasında arabuluculuk yaptığının kanıtı belgeye" ilişkin bugün bir gazetede yayımlanan haberle ilgili sorusu üzerine İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Bugünkü Hürriyet Gazetesi'ni okuyunuz, orada her şey var. O yazılı belge orada ve internet sayfalarında da var. Yani o belge ateşkes zabıtı. 19 Aralık 2006'da, sayın Abbas ve sayın Haniye arasında yaptığımız mekik diplomasisi, sessiz diplomasi sonunda varılan, değişik maddelerden oluşan bir ateşkes anlaşması var. Bütün oradaki safhaları anlatıyor. Bizim rolümüzü ve üstlendiğimiz görevleri anlatıyor. Aldığımız ve verdiğimiz taahhütleri anlatıyor." 

İhsanoğlu, kabir ziyaretinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul Valiliği Eyüp Çocuk Yuvası Müdürlüğü'ne geçti.

Muhabir: Hilal Uştuk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın