Dolar
32.33
Euro
34.95
Altın
2,213.03
ETH/USDT
3,564.40
BTC/USDT
70,722.00
BIST 100
9,053.34
arşiv

Gazze için insani yardım koridoru çağrısı

DSÖ, İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze'de yaralıların tahliyesi ve yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla insani yardım koridoru açılması çağrısında bulundu.

25.07.2014 - Güncelleme : 25.07.2014
Gazze için insani yardım koridoru çağrısı

CENEVRE

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze'de yaralıların tahliyesi ve yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla insani yardım koridoru açılması çağrısında bulundu.

DSÖ Sözcüsü Paul Garwood, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Gazze'de devam eden çatışmalar nedeniyle insanların yaşadığı acılar ve yaşam koşullarının kötüleşmesi dolayısıyla büyük kaygı duyduklarını söyledi.

DSÖ'nün Gazze'deki yaralıların tahliyesi ve yaralılar için önemli ilaçların sağlanması amacıyla insani yardım koridoru oluşturulması çağrısını dile getiren Garwood, insani yardımların taşınması için Gazze ile İsrail ve diğer komşuları arasındaki sınırlardan geçişlerin kolaylaştırılmasını istedi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke ise Gazze'de bir an önce ateşkes ilan edilmesini ve ihtiyacı olan herkese her türlü yardımın sağlanmasını istediklerini kaydetti.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada da Gazze'de her geçen gün daha fazla hastane, klinik ve ambulansın tahrip edildiği veya zarar görerek kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

 İsrail saldırıları sonucunda bölgede 4 hastane, 12 klinik, 10 ambulans ve engelliler için özel bir merkez ve 2 su tesisinin hasar gördüğü ifade edilen açıklamada, bu durumun sağlık sisteminin gittikçe artan miktardaki sivil yaralılara müdahale etme yeteneğini kısıtladığı kaydedildi.

 İsrail saldırılarında en son El Aksa hastanesinin zarar gördüğü ve bu saldırıda birçok yaralı ve ölü olduğuna dikkat çekilen açıklamada, DSÖ'nün çatışmanın yoğunlaşmasıyla sağlık sisteminin tamamıyla çökmesi olasılığından endişe duyduğu dile getirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın