Dolar
32.53
Euro
34.77
Altın
2,332.68
ETH/USDT
3,212.80
BTC/USDT
65,055.00
BIST 100
9,722.34
Dünya, gazze, arşiv

İsrail ordu birlikleri okula saldırdı

İsrail ordu birliklerinin, Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na bağlı bir okula düzenlediği saldırıda 15 kişi öldü, yaklaşık 100 kişi yaralandı.

24.07.2014 - Güncelleme : 24.07.2014
İsrail ordu birlikleri okula saldırdı

GAZZE

İsrail ordusunun, Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre, 15 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Beyti Hanun'da bulunan UNRWA'ya bağlı bir okula saldırı düzenlediğini belirterek, "Ambulanslar şu ana kadar, hayatını kaybeden 15 kişinin cenazesi ile çoğunluğunu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 100 yaralıyı hastaneye ulaştırdı" dedi.

Görgü tanıkları, hedef alınan okulda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında evleri yıkılan çok sayıda ailenin sığındığını kaydetti.

Hamas saldırıyı kınadı

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, saldırıya ilişkin, "İsrail çirkin savaş suçu işledi ve uluslararası kurumların hukukunu çiğnedi" dedi.

"Filistinlilerin kanı üzeriden tehlikeli bir oyun oynadığını" dile getiren Berhum, yaşananlarının "hesabının sorulacağını" ifade etti.

İsrail tarafından ise olaya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Derin üzüntü duyuyoruz

ABD, İsrail’in, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin sığındığı Gazze’deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıdan derin üzüntü ve endişe duyulduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf’a, günlük basın brifinginde, İsrail’in UNRWA’ya bağlı okula düzenlenen saldırısı da soruldu. Harf, “UNRWA’ya ait okuldaki trajik olaydan ve Gazze’deki sivil ölümlerin artmasından derin üzüntü ve kaygı duyuyoruz” dedi.  

Okul saldırısında hayatını kaybedenlere taziyelerini sunduklarını belirten Harf, “Tüm taraflara, sivilleri korumaya dönük çabalarını iki katına çıkarma çağrımızı yineliyoruz” ifadesini kullandı.

Harf, şiddeti sona erdirmek için sürdürülebilir bir ateşkese ihtiyaç olduğunu ifade ederek, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, bu kapsamda şu anda Kahire’de aralıksız temaslar yürüttüğünü aktardı.

Gazze’deki BM tesislerinin aralarında çocukların da bulunduğu 140 binden fazla Filistinliye korunma imkanı sağladığı bilgisini veren Harf, bu tesislerde silah saklanmasını ise kınadıklarını kaydetti.

Muhabir: Ula Ataullah

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın