Dünya, arşiv

Felluce'de yıl başından bu yana 609 kişi hayatını kaybetti

Irak'ın Felluce kentinde yıl başından bu yana yaşanan şiddet olaylarında 609 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 62 kişinin yaralandığı bildirildi.

24.07.2014 - Güncelleme : 24.07.2014
Felluce'de yıl başından bu yana 609 kişi hayatını kaybetti

ENBAR

Irak'ın Felluce kentinde yıl başından bu yana yaşanan şiddet olaylarında 609 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 62 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Felluce Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmed eş-Şami, "Bugün Felluce kentinin çeşitli bölgelerinde havan toplarıyla evlerin hedef alınması sonucu ölen 1 kişi ve yaralanan 18 kişi hastaneye getirildi" dedi.

Şami, "Irak ordusunun, hedef gözetmeksizin düzenlediği bombardımanlarda çarşıları, kamu binalarını, ana caddeleri, köprüleri ve evleri vurduğunu" öne sürerek, yıl başından bu yana Felluce'ye düzenlenen saldırılarda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 609 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 62 kişinin yaralandığını belirtti.

Öte yandan Felluce'nin El-Kerme kasabasındaki "Aşiret Devrimcileri Konseyi" Başkanı Şeyh Rafi el-Cumeyli, "Ordunun El-Kerme'de bu sabah sivillere karşı varil bombalarıyla düzenlediği saldırılara aşiret devrimcileri ağır silahlarla karşılık verdi. Felluce'nin doğusundaki el-Kerme hala devrimcilerin kontrolünde ve ordu tarafından askeri operasyonlara maruz kalıyor" şeklinde konuştu.

Irak ordusu henüz olaya ilişkin açıklama yapmadı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın