Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,206.07
ETH/USDT
3,593.50
BTC/USDT
70,896.00
BIST 100
9,047.16
Dünya, arşiv

Esed güçlerinden Türkmen köylerine hava saldırısı

Suriye'de rejime bağlı birliklerin Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine düzenlediği hava saldırısında Suriyeli bir kadın öldü, 2 çocuğu yaralandı.

27.06.2014 - Güncelleme : 27.06.2014
Esed güçlerinden Türkmen köylerine hava saldırısı

HATAY

Suriye'de rejime bağlı birliklerin Lazkiye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesine düzenlediği hava saldırısında Suriyeli bir kadın öldü, 2 çocuğu yaralandı. 

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esed rejimine bağlı birlikler, muhaliflerin kontrolündeki Türkmen köylerine hava saldırısı düzenledi. Yayladağı ilçesi sınırı yakınlarında yer alan Ağcabayır ve Çümeren köyleriyle çevrelerinin hedef alındığı saldırıda atılan füzenin isabet ettiği evdeki Suriyeli bir kadın ile 2 çocuğu yaralandı.

Durumu ağır olan 25 yaşındaki Suriyeli kadın, yakınlarının yardımıyla Türkiye sınırına getirildi. Ambulansla alınan 3 çocuk annesi, kaldırıldığı Hatay'daki hastanede hayatını kaybetti.

Çeşitli yerlerinden yaralanan 2 çocuğunun ise Suriye'deki hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Öte yandan Keseb Sınır Kapısı yakınlarında yer alan Fırınlık bölgesinde rejim güçleriyle muhalifler arasında çatışmalar sürüyor. Çatışma ve patlama sesleri Yayladağı ilçesi ve sınır mahallelerinden de duyuluyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın