Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.50
BTC/USDT
69,963.00
BIST 100
9,071.45
Dünya, Kurumsal Haberler, arşiv

AA, AP seçimlerini deneyimli kadrosuyla izliyor

Anadolu Ajansı, AB'ye üye 28 ülkede, Avrupa Parlamentosu’nun 751 yeni üyesini belirlemek üzere yapılan seçimleri geniş ve deneyimli kadrosuyla izliyor.

22.05.2014 - Güncelleme : 22.05.2014
AA, AP seçimlerini deneyimli kadrosuyla izliyor

BRÜKSEL

Anadolu Ajansı (AA), Avrupa Birliği’ne (AB) üye 28 ülkede, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 751 yeni üyesini belirlemek üzere yapılan seçimleri geniş ve deneyimli kadrosuyla izliyor. 

Hollanda ve İngiltere'de bugün oy verme işleminin başlamasıyla start alan AP seçimleri için ülkelerin büyük kısmında halk pazar günü oy kullanacak. Nüfusu 500 milyonun üzerinde olduğu için "dünyanın en geniş katılımlı seçimlerinden biri" olan AP seçimlerini Anadolu Ajansı da deneyimli kadrosu ile takip ediyor.

Dört gün sürecek seçimlerde İskandinavlardan Akdeniz ülkelerine, Birleşik Krallık'tan Doğu Avrupa ülkelerine kadar oy kullanma süreçleri, seçimlere katılım, liderlerin mesajları, analizler, özel haberler ve seçim sonuçları ile AA, abonelerine kesintisiz haber ve görsel akışı sağlayacak.

Brüksel merkezli Avrupa Bölge Genel Haber Editörlüğü'nün koordinasyonunda takip edilecek AP seçimleri ayrıca AA'nın İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Fransızca, Rusça ve Kürtçe dil gruplarından da tüm dünyaya servis edilecek.

Seçimler öncesi parlamentonun nasıl şekillenebileceği yönünde analizler yapan AA, sonuçların açıklanması ve parlamentonun oluşması ile birlikte siyasi grupların dağılımları, etki alanları ve AB Komisyonu'nun oluşmasında etkili olacak faktörler üzerinde özel haberler yapacak. 

AP'nin 751 koltuğu için aşırı sağdan aşırı sola, feminist hareketten Korsan Parti’ye, Avrupa karşıtlarından çevrecilere kadar geniş yelpazeye yayılan 524 partiden 17 bin aday yarışacak.

 

Muhabir: Yusuf Kaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın