Gündem, arşiv

529 idam kararı için neden konuşmuyorsun?

Başbakan Erdoğan, Mısır'daki 529 idam kararı için Avrupa'ya seslenerek, "Twitter için dünya ayağa kalkıyor, bunu niye konuşmuyorsunuz? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?" dedi.

19.04.2014 - Güncelleme : 19.04.2014
529 idam kararı için neden konuşmuyorsun?

İSTANBUL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanında "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)" projesinin TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması töreninde konuştu.

Mısır'da yaşanan gelişmelere değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Mısır'da sosyal medya üzerinden, özgürlük kavramını istismar ederek hareket başlattılar. Sonucu askeri darbe oldu. Sonucu yüzlerce ölü. Binlerce özgürlüğü kısıtlanmış insan oldu. İşte buyurun, düşünebiliyor musunuz? İdamın yasaklanmış olduğu Avrupa Birliği üyesi ülkelerden bir ses duydunuz mu? 529 idam kararı çıkıyor. Neredesin Avrupa?

Türkiye'de 'Twitter olayı' olduğu zaman dünya ayağa kalkıyor. Nedir bu Twitter olayı? ABD'deki bir şirketin Türkiye'de herhangi bir ofisi olmadığı halde, vergi kaçakçılığı yapmak suretiyle şahsıma, bakanlarıma, ülkemin iç işlerine karışmak suretiyle böyle bir girişimin içinde bulunmasına karşın takındığımız tavır... Bakıyorsunuz, dünyanın bir çok yerlerinde eleştiri alıyor. Geç o işi geç.

529 idam kararı var, bunun için niye konuşmuyorsunuz? Bunun için niye konuşmuyorsunuz? İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bu 529 insan katil mi? Sandıktan aldıkları neticeyi korumak için mücadele veren, kızından yaşlısına kadar, 529 insanın idamıyla ilgili niye konuşmuyorsunuz? Amerika'nın sesi yok. Hiçbir yerden ses yok.

Biz bunları dile getirdiğimiz zaman, beyler rahatsız oluyorlar? Niye rahatsız oluyorsunuz? Eğer olay, demokratik bir mücadeleyse, eğer olay insan haklarıysa, eğer olay temel hak ve özgürlüklerse sandıktan çıkana saygı duymadığınız sürece bizim size saygımız yok."

"Paralel yapı"nın da Mısır'da idam kararlarını verenlerin yanında yer aldığını kaydeden Erdoğan, "Şimdi de yanında. Bunlar bu ama ne yazık ki buraya gönül veren, samimi insanlar o tabandaki samimi kardeşlerimiz hala bu inceliğin farkında değiller ve onları destekliyorlar. Bunları anlatmak zorundayız. Hep birlikte anlatmak zorundayız" dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın