Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,575.00
BIST 100
9,079.97
Politika

'Zor koşullara rağmen Türkiye kendi seçimini yapacaktır'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, zor koşullara rağmen Türkiye'nin kendi seçimini yapacağını, ne çıkarsa herkesin de buna saygılı olacağını söyledi.

Çiğdem Pala  | 13.10.2015 - Güncelleme : 13.10.2015
'Zor koşullara rağmen Türkiye kendi seçimini yapacaktır'

İstanbul
İSTANBUL

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Binali Korkmaz'ın yakınlarına HDP Avcılar İlçe Binası'nda taziye ziyaretinde bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen taziye ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, herkesin acılı olduğunu ve  yaşanan katliamın yarattığı acıyı yüreğinde hissettiğini, ateşin sadece düştüğü yeri yakmadığını dile getirdi. 

Bir gazetecinin "Seçimlere sayılı günler kaldı. Bu koşullarda sağlıklı bir seçim ortamına gidilebilecek mi?" sorusu üzerine Demirtaş, Anayasa gereği seçimin parlamento, Cumhurbaşkanı veya hükümet tarafından ertelenmesi gibi bir durum olmadığını, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) aldığı kararın, sadece Anayasa gereği resmi savaş kararı ve savaş ilanıyla birlikte gündeme gelebileceğini ifade etti. Parlamentonun böyle bir karar almadığını belirten Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah öyle bir durum da yaşamayız. Dolayısıyla seçim yapılacak. Sağlıklı, sağlıksız... Madem karar alındı, YSK bir karar verdi, tarih belirledi, biz o seçimin en sağlıklı şekilde yapılması için elimizden geleni yapacağız. Seçim çalışması yapamıyor olabiliriz ama halk da aptal değildir. Biz halkın aklına vicdanına, güveniyoruz. Eminim ki bu zor koşullara rağmen Türkiye kendi seçimini yapacaktır, halk vicdani kanaati doğrultusunda kararını verecektir. Ne çıkarsa herkes de buna saygılı olacaktır."

Demirtaş, bir gazetecinin “Mitingler ile ilgili bir karar aldınız mı? Yapılacak mı, yapılmayacak mı?” şeklinde ki sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Perşembe günü Merkez Yürütme Kurulumuz toplanacak, nihai kararını verecek. Ben kendi fikrimi belirttim, arkadaşlarımız da genelde bu görüşte. Sadece güvenlik kaygısı açısından ifade etmiyoruz. Tekrar tekrar bütün şehirlerde onbinleri, yüzbinleri toplayıp, bir kez daha insanları yormanın da bir anlamı yok. Halk neyin ne olduğunu biliyor. Bir de seçimin coşkusu, heyecanı, atmosferi yok. Bu acı içerisinde nasıl bir seçim yapılabilir ki?."

Muhabir: Çiğdem Pala Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın