Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,625.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Kılıçdaroğlu: Öğretmeni toplumun lideri haline getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Öğretmenlerimiz üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Öğretmeni toplumun lideri haline getireceğiz" dedi.

04.10.2015 - Güncelleme : 05.10.2015
Kılıçdaroğlu: Öğretmeni toplumun lideri haline getireceğiz

ANTALYA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de öğretmenlerin üçüncü sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü savunarak "Öğretmeni toplumun lideri haline getireceğiz, öğretmen toplumun lideri ve önderi olacak. Onun bilgisinden birikiminden hepimiz yararlanacağız. Eğitim politikasını siyasetçiler değil, eğitimciler belirleyecek" dedi.

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, partisinin Alanya Belediyesi yanındaki alanda düzenlediği mitingde konuştu.

7 Haziran seçimlerinde 230 binin üzerinde Alanyalı vatandaşın sandığa gitmediğini belirten Kılıçdaroğlu, barış içinde yaşamak için, Türkiye için, bayrak için sandığı gidilmesi ve oyların kullanılması gerektiğini bildirdi.

"CHP iktidarında siyasetçi zengin olmayacak"

Düne kadar, "Sakın ha CHPye oy vermeyin, CHP'ye oy verirseniz dolar fırlar, CHP'ye oy verirseniz faiz yükselir, CHP'ye oy verirseniz enflasyon çıkar" denildiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, oysa şu anda dövizin fırladığını, faizlerin, işsiz sayısının  arttığını, CHP iktidara geldiği zaman bunların olmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında siyasetçi zengin olmayacak, CHP iktidarında halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, Avrupa'daki devletlerin yarısından fazlasının koalisyon hükümetiyle yönetildiğini belirterek, halkın iradesine saygı gösterdiklerini ve o çerçevede hareket ettiklerini vurguladı.

Konuşması sık sık "Başbakan Kemal, halkın umudu Kılıçdaroğlu" diye kesilen Kılıçdaroğlu, emekliye iki maaş için kanun teklifini de verdiklerini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz üçüncü sınıf vatandaş muamelesi görüyor, öğretmeni toplumun lideri haline getireceğiz, öğretmen toplumun lideri ve önderi olacak. Onun bilgisinden birikiminden hepimiz yararlanacağız. Eğitim politikasını siyasetçiler değil, eğitimciler belirleyecek. Onlar söyleyecekler 'çocuklar böyle okuyacaklar' diye. O nedenle söylüyoruz, önümüzdeki seçimler önemli. 'Bu ülkede herkesin karnı doysun, bu ülkede her anne baba çocuğunu güler yüzle okula göndersin, Türkiye'nin saygınlığı sadece Ortadoğu'da değil bütün dünyada olsun, işsizimiz olmasın, herkesin aşı işi olsun' diyorsanız, 'medya özgürce yazabilsin' diyorsanız. Burada bir parantez açıyorum ve havuz medyasına da sesleniyorum. Ne yazarsanız yazın, CHP iktidarında size bunların yaptığı gibi baskı yapmayacağız. Özgürce Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştireceksiniz. Çünkü biz demokrasiye inanıyoruz."

Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları zaman Türkiye'nin Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceklerini belirterek, "Suriye'de akan kanı, gözyaşını sonlandıracağız. Nasıl kendi ülkemize barışı getiriyorsak Ortadoğu'ya da barışı getireceğiz" dedi.

"Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceğiz"

Suriye konusuna değinen Kılıçdaroğlu, iktidar partisinin izlediği dış politika sonucu 2 milyon 225 bin Suriyeli'nin Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Suriye konusunda iktidar partisine "Yanlış yapıyorsunuz, yanlış politika izliyorsunuz" şeklinde uyarıda bulunduklarını ancak "Yok efendim doğru yapıyoruz" şeklinde yanıt aldıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi başlarına bela oldu. Size sözüm söz, CHP iktidarında Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceğiz, Suriye'de akan kanı, gözyaşını sonlandıracağız. Nasıl kendi ülkemize barışı getiriyorsak Ortadoğu'ya da barışı getireceğiz. 2 milyon 225 bin Suriyeli kardeşimizi de kendi ülkelerine göndereceğiz" şeklinde konuştu.

Manavgat 

Kılıçdaroğlu, Manavgat ilçesi Perşembe Pazarı alanında düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada ise Antalyalıların yapması gerekenin 1 Kasım'da sandığa gidip oylarını kullanarak demokrasiye sahip çıkmaları olduğunu söyledi.

Vatandaşların, "7 Haziran'da seçim yaptık, oyumuzu kullandık. Bir baskı yönetimine son verdik, demokrasi kazandı. Koalisyonla ülkenin yönetilmesi gerekiyordu, neden hükümet kurulmadı?" diye sorduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, "Korkuyorlar. Neden korkuyorlar? Yolsuzlukları ortaya çıkar diye mi korkuyorlar. Sarayda oturan müdahale etti. Açık ve net" ifadesini kullandı.

Hükümeti kurma görevinin Cumhurbaşkanı tarafından Davutoğlu'na verildiğini, ancak hükümetin kurulamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bağımsız bir iradesi olmayan, iradesini vesayet altına alan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet kuramaz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Koalisyon yapacaktık, milletin iradesine saygı gösterecektik. Bütün düşüncelerimizi samimi olarak aktardık. Bize geldiler 'koalisyon kuralım' dediler. 'Elbette kuralım. Türkiye'nin temel sorunlarını çözmeye CHP hazırdır' dedik. Şunu da dedik, bir sonraki seçimi düşünmüyoruz. Bir sonraki seçimin pazarlığını yapmıyoruz. Türkiye gırtlağına kadar sorun içinde. Dış politikada sorunu var. Ekonomide sorunu var. Milli Eğitim'de sorunu var. Her alanda sorunu var. Bu sorunların çözülmesi lazım. Madem ki millet bir görev verdi, görevin yerine getirilmesi lazım. Ama onlar kaçındılar. 'Bana neden 400 milletvekili vermediniz? Vermediniz şimdi sizi kana boğacağım, gözyaşına boğacağım' diye açıkça milletin önüne şantaj tablosu kondu. Millet şantaja boyun eğer mi? Ben de biliyorum eğmez. Türk milleti büyük bir millettir. Büyük bir ulustur. Bileğine, sözüne, arkadaşına, ailesine, çocuklarına güvenir."

Kumluca

Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada da "Bu seçimler normal bir seçim değil. Bu seçimlerde bir şeyi oyluyoruz, demokrasimizi, kadın-erkek eşitliğini oyluyoruz. Yoksuluğun devamı mı sıfırlanması mı, bunu oyluyoruz" dedi.

CHP'nin kendine güvendiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bizim öz güvenimiz var, kendimize güveniyoruz. Bu ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurtarabileceğini çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Ayşe Yıldız, Sinan Özmüş Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın