Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.10
BTC/USDT
70,169.00
BIST 100
9,115.06
Politika

İçişleri Bakanı Altınok gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanı Altınok, "Hainlikler yapanlarla mücadele ediyoruz, ettik, etmeye devam edeceğiz. Paralelle mücadele noktasında 'geri adım atma, duraksama' diye bir şey kabul etmiyoruz" dedi.

06.10.2015 - Güncelleme : 07.10.2015
İçişleri Bakanı Altınok gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

ANKARA - Sertaç Bulur

İçişleri Bakanı Selami Altınok, AA Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi alanda olursa olsun, paralel bir devlet yapılanmasını kabul etmesinin söz konusu dahi olmadığının altını çizen Bakan Altınok, mücadelenin sadece İçişleri Bakanlığında değil, her alanda devam ettiğini belirtti.

"Paralel Devlet Yapılanması" ile mücadelenin süreceğini ifade eden Altınok, şöyle konuştu:

"İnsanların özeline, mahremine, telefon ve kameralarla girerek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin en önemli sırlarını ifşa etmek ve devleti uluslararası arenada zor durumda bırakmak adına hainlikler yapanlarla mücadele ediyoruz, ettik, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz. Hiçbir sahada paralelle mücadele noktasında 'geri adım atma, duraksama' diye dahi bir şey kabul etmiyoruz."

"Toplumun inancı başımızın üstündedir"

Bakan Altınok, Paralel Devlet Yapılanması ile mücadelenin, "inançlı insanlarla mücadele ediliyormuş" şeklinde gösterilmeye çalışıldığına dikkati çekerek, bu ayrımın yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele ayrı. Bunu tutup birilerinin de art niyetli bir şekilde sanki inançlı insanlarla mücadele ediliyormuş algısına da müsaade etmeyeceğiz. Toplumun inancı, değerleri başımızın üstündedir" dedi.

Bakan Altınok, "Telefon dinleme konusunda 'insanlar rahat olsun' diyebiliyor muyuz?" şeklindeki bir soruya ise, "Kesinlikle diyebiliyoruz" yanıtını verdi. "17 Aralık'ın başlangıcından bugüne kadar görev almış bir insan olarak söylüyorum. Hukuken dinleme noktasında art niyet, hukuken dinleme noktasında bir kumpas kurulabilmesi söz konusu değildir" diyen Altınok, sadece emniyet ve jandarmanın ilgili birimlerinin, mahkeme kararı almak şartıyla dinleme yapabileceğini, bunun da terör örgütlerine, uyuşturucuya, çetelere ve mafyalara karşı yapıldığını anlattı.

"Manipülasyon gayretleri olduğunu biz biliyoruz"

Bakan Altınok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Strazburg'da "Devlet içinde devlet yok. Paralel devletmiş falan asla yok. Paralel devletle PKK beraber iş tuttular. Bunları yakından izliyoruz. PKK ile paralel devlet birlikte çalışıyor. Sonuna kadar izleyeceğiz" şeklindeki açıklaması hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi:

"Bu birliktelikleri 7 Haziran seçimlerinden önce de çok net şekilde gördük. 1 Kasım seçimlerinde de bu manipülasyonları yapma gayretleri olduğunu biz duyuyoruz, biliyoruz. 7 Haziran'da da vardı. Paralel Devlet Yapılanması'nın seçim sonuçlarını maniple edebilme, şaibe çıkarabilme gayretleri vardı. 1 Kasım'da da olacağını biliyoruz. Bilmediğimizi zannetmesinler. Ona göre tedbirlerimizi sonuna kadar almaya devam ediyoruz."

İhbar yönetmeliği

İçişleri Bakanı Altınok, "Terörle mücadele kapsamında bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşları ve mensuplarının yakalanması için ihbarda bulunanlara ödül verilmesine yönelik bir yönetmelik yayımlandı. Bu yönetmeliğin ardından ne kadar ihbar geldi ve bunun sonucunda yapılan operasyon ve yakalanan terör örgütü mensuplarına ilişkin bilgileri bizimle paylaşır mısınız? Ayrıca ihbarda bulunanlara ödülleri nasıl verilecek?" sorusunu da yanıtladı.

İhbar edenlerin ve bu mekanizmada çalışan insanların güvenliklerinin ön planda tutulduğunu da anlatan Bakan Altınok, şunları kaydetti:

"Buralarda emniyet ve jandarma birimlerimizin dışında kimse çalışamayacak. Gerçekçi manada teröristin yakalanmasına yardımcı olan, ihbarı yapan kişilerin de kimliklerinin çok gizli kalmasını, herhangi bir sıkıntıya düşmemeleri adına gizli bir şekilde yürüteceğiz. Arzu edildiği takdirde nakden, arzu edildiği takdirde banka hesapları veya başka bir yöntem bularak ödülleri bu şahıslara vereceğiz. Bu yönetmelik tam manasıyla uygulamaya geçtikten ve listeler ilan edildikten sonra fayda getireceğini, terörle mücadelede farklı bir konsept uygulamasına imkan vereceğini düşünüyorum. Çok faydalı olacak. Uygulama başladığı takdirde göreceğiz. Bu uygulama Avrupa'da, Amerika'da uygulanıyor. Netice alınan bir yöntem."

  Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.