Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,221.18
ETH/USDT
3,569.70
BTC/USDT
70,684.00
BIST 100
9,079.97
Politika

'Gerekli mücadele sonuna kadar sürdürülecek'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Gerekli mücadele sonuna kadar sürdürülecek' ifadelerini kullandı.

Zeynep Akyıl  | 28.11.2015 - Güncelleme : 28.11.2015
'Gerekli mücadele sonuna kadar sürdürülecek'

Ankara

ANKARA 

Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Cevdet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi beye ve polis Ahmet kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri başta olmak üzere hepimizin başı sağ olsun" diyen Yılmaz, bu tür saldırıların topluma tümüne karşı yapıldığını belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Farklı fikirleri olabilir insanların, beğendiğimiz, beğenmediğimiz fikirleri olabilir, demokratik bir ortamda herkes özgürce fikrini ifade etmek durumunda, ama teröre yer yok. Buna karşı da ben bir kez daha bütün siyasi partileri birliğe davet ediyorum, yani bir siyasetçi olarak hepimize düşen görev bu. Görüşümüz ne olursa olsun, fikrimiz ne olursa olsun bu insani boyutta birleşebilmemiz lazım, diğer taraftan da teröre karşı bir birlik içinde tavır geliştirmeyi becerebilmemiz lazım. Bunu yapanlar, bunun arkasında olanlar, bu olayın detayları elbette önümüzdeki günlerde daha iyi aydınlatılacaktır. İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız ve en son Başbakanımız en üst düzeyde bu konuda hükümetimizin kararlılığını ortaya koydu. İdari olarak, adli olarak gerekli tüm incelemeler yapılacaktır."

"Gerekli mücadele sonuna kadar sürdürülecek"

Terörü bir araç olarak kullananların, toplumda kargaşa oluşturmaya çalışanların başta toplum tarafından mahkum edileceğine dikkati çeken Yılmaz, kamu düzenini sağlamakla görevli kurumların da bunlarla gerekli mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini kaydetti.

"Bölgeyle ilgili çalışmalar, yatırımlar kesintiye uğramayacak"

Terörle mücadeleden kararlılıklarının hiç eksilmeyeceğini  ve devam edeceğini, bunu herkesin bilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, ama en az bunun kadar öncelik verilen bir konunun da  demokratik kazanımları korumak ve geleceğe taşımak, milli birliğimizi güçlendirici her türlü çalışmayı da yoğun bir şekilde sürdürmek olduğunu vurguladı.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, bölgeyle ilgili çalışmaların, yatırımların, bütün çabaların hiç kesintiye uğramadan devam edeceğini kaydetti. 

"Bundan sonraki adım uygulamaya dönük çalışmalar"

Hükümet programına dönük bir soru üzerine de Yılmaz, hükümet olduktan sonra temel görevlerinin seçim sürecinde verilen sözleri yerine getirmek, uygulamak olduğunu ifade etti.

Muhabir: Zeynep Akyıl

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın