Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hakimlere ve savcılara sesleniyorum; yargıcın, yargının itibarını korumak istiyorsanız, adaletle karar vereceksiniz. Adalet kavramı soylu bir kavramdır" dedi.

29.11.2015 - Güncelleme : 29.11.2015
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti

İstanbul

İSTANBUL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkezini ziyaret ederek, İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının, basın ve demokrasi tarihi açısından kara bir leke olduğunu söyledi.

Adaletin hukukun üstünlüğüne dayanılarak dağıtılacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, "O hakimlere ve savcılara sesleniyorum; yargıcın, yargının itibarını korumak istiyorsanız, adaletle karar vereceksiniz. Adalet kavramı soylu bir kavramdır. Adalet kavramını koruması gereken önce yargıcın, savcının kendisidir" dedi.

Cumhuriyet'in, sıradan bir gazete olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bir okuldur burası aynı zamanda. Her türlü düşüncenin özgürce filizlendiği bir yerdir Cumhuriyet. Bir gazeteyi, hukuku, düşünceyi, açıklama özgürlüğünü savunmayacaksak neyi savunacağız? Bunların olmadığı bir yerde demokrasiden mi söz edeceğiz? Çok üzgünüm. Arkadaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız, savunmak zorundayız."

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.