Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,215.89
ETH/USDT
3,588.20
BTC/USDT
71,319.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Binali Yıldırım görevi Bilgin'den devraldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, görevi Feridun Bilgin'den devraldı.

24.11.2015 - Güncelleme : 24.11.2015
Binali Yıldırım görevi Bilgin'den devraldı

ANKARA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, görevi Feridun Bilgin'den devraldı.

Bakanlıktaki devir teslim törenine katılan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Yıldırım'dan yerel seçim dolayısıyla görevi devraldığını anımsatarak, "Biz de onun gittiği yoldan çalışmalarımızı sürdürerek devam etmeye çalıştık" dedi.

Bu makamda görev yapmış 4 bakanın bir arada olmasının mutluluk verici bir tablo olduğunu belirten Elvan, Binali Yıldırım'a görevinde başarı diledi.

Türkiye'nin mega projelere imza atmaya devam edeceğini vurgulayan Elvan, "1 Kasım seçimlerinde milletimiz iradesini huzurdan, istikrardan, demokrasiden ve büyük mega projelerden yana kullanmıştır. Yeni süreçte bu 4 yıllık kesintisiz, seçimin yaşanmayacağı bu süreçte, Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecek" diye konuştu.

"Bayrak değişiminde bayrağı tekrar devraldık" 

Bakanlığa gelişinde torunları tarafından karşılanan Yıldırım da bayrak değişiminde bayrağı tekrar devraldığını belirterek, siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu, bu yolculukta bazen mola verilmesi gerektiğini, o molayı da kendisinin de vererek, tekrar burada olduğunu söyledi.

Yaklaşık 11 yıl şantiyelerde ter döktükten sonra 1 Kasım öncesinde meydanlarda da ter dökerek bugünlere geldiklerini anlatan Yıldırım, AK Parti'nin bir neferi ve milletin hizmetkarı olarak ilk günden bugüne kadar ülkenin, milletin, insanın yüzünü güldürecek her türlü çalışmayı yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 

Yıldırım, seçim dönemlerinde İçişleri, Adalet ve Ulaştırma bakanlarının istifa etmeleri uygulamasının en kısa sürede yapılacak yeni Anayasa'da dikkate alınarak yönetimde istikrarı sağlamanın mümkün olacağını kaydetti.

"Görevi, Binali Yıldırım'a devretmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyorum"

Feridun Bilgin ise yaklaşık 8,5 ay önce Lütfi Elvan'dan devraldığı bakanlık görevini, Binali Yıldırım'a devretmenin huzur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Görev aldığı süreç içinde ülkenin hem içeride hem de dışarıda önemli süreçlerden geçtiğini dile getiren Bilgin, iki genel seçim yapıldığını, iki dönem içinde bu görevi kendisine emanet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na saygı, hürmet ve minnetlerimi sundu.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.