Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.50
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,122.48
Politika

Başbakan Davutoğlu: Ülkemizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye ve çevresinde barışı ikame etmek, ülkemizin demokrasisini, huzurunu, güvenliğini teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan dünya haberdar olmalı" dedi.

24.11.2015 - Güncelleme : 25.11.2015
Başbakan Davutoğlu: Ülkemizin güvenliği için ne gerekiyorsa yaparız

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Öğretmenler Günü vesilesiyle 81 ilden gelen öğretmenlerle yemekte bir araya geldi.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye ve çevresinde barışı ikame etmek, bütün bu ateş çemberinin içinde ülkemizin demokrasisini, huzurunu, güvenliğini teminat altına almak için ne gerekiyorsa yapacağımızdan bütün dünyanın haberdar ve emin olması lazım" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım. Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz. Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir" şeklinde konuştu

"Terörle mücadelenin olmazsa olmaz şartı, genç nesillerin barış içinde yetişmesidir"

Davutoğlu, "Bizler, terörle mücadeleyi en etkin şekilde yürütürken şunun da bilincindeyiz; terörle mücadelenin olmazsa olmaz şartı, genç nesillerin barış içinde yetişmesidir, genç nesillerin birbirini sevmesidir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bütün gençlerimizin ortak bir milletin, ortak bir kaderin mensupları olduğunu hissetmeleridir. Bunu sağlayacak olan, orada terörle onurla mücadele eden askerlerimiz değil sadece, bunu sağlayacak olan öğretmenlerimiz...Eğer terörle yürüttüğümüz güvenlik mücadelesi öğretmenlerimizin irfan mücadelesiyle taçlanmazsa kesinlikle başarıya ulaşamaz" dedi.

"Sevgi tohumları ekin"

1 Kasım seçimleri akşamın, "Biz bu bereketli topraklara sadece sevgi ekmeye geldik" dediğini anımsatan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sizlerden de ricam, nerede, ülkemizin hangi bölgesinde olursanız olun öğretmenlik görevini ifa ederken sadece ve sadece sevgi tohumları ekin. Başkaları bu toprakların çocuklarını Türk, Kürt, Sünni, Alevi diye bölerek, çatıştırmaya çalışırken, siz onlara dönüp, 'Çanakkale'de ayrılmayanları, Sarıkamış'ta ayrılmayanları bugün de ayırtmayacağız' diyerek gayret sarf edin."

Davutoğlu, "Biliniz ki şu anda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı olarak da sizin bir meslektaşınız görev yapıyor. Bu meslektaşlarınızın kapısını çalmak konusunda hiç tereddüt etmeyin" dedi.

Muhabir: Mümin Altaş, Kurbani Geyik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.