Dolar
32.57
Euro
34.95
Altın
2,317.27
ETH/USDT
3,137.40
BTC/USDT
64,227.00
BIST 100
9,722.09
Politika, arşiv

'Silahlar susmalıdır, silahlar gömülmelidir'

Avrupa Birliği Bakanı Konca, “Silahlar susmalıdır, silahlar gömülmelidir, diyalogla bu sorunları çözmememiz için bir neden yok" dedi.

31.08.2015 - Güncelleme : 31.08.2015
'Silahlar susmalıdır, silahlar gömülmelidir'

ANKARA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, “Ülkemizin sorunlarının demokratik bir toplumda konuşarak çözülebileceği düşüncesindeyiz. O nedenle açık bir çağrı yapıyoruz. Silahlar susmalıdır, silahlar gömülmelidir. Yumruklarımızı sıkarak değil diyalogla bu sorunları çözmememiz için bir neden yok. Bunu yaparsak Ortadoğu bataklığından kurtulma şansını elde edebiliriz" dedi. 

AB Bakanlığı'nda basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya gelen Konca, gelişmeleri değerlendirdi ve soruları yanıtladı.

Konca, 7 Haziran seçimlerinden sonra gelinen aşamada seçim hükümetinin kurulmasının zorunlu hale geldiğini, HDP'nin de bu durumu değerlendirerek hem etkin karar alma süreçlerinde barış mücadelesinin temsili, hem de içine girilen seçim sürecinde seçim güvenliği ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek gerektiği sonucuna vardığını aktardı.

Kurulan seçim hükümetinin her şeyden önce seçim güvenliğini sağlamak, halkın iradesini sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtmakla görevli olduğunu ifade eden Konca, "Bunun için, içine girdiğimiz şiddet sarmalından bir an önce çıkmak ve ivedilikle akan kanı durdurmak son derece hayatidir. Silahların susması ve şiddete son verilmesi tüm halkımızın da temel talebidir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Meltem Uzun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın