Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,207.78
ETH/USDT
3,571.80
BTC/USDT
70,470.00
BIST 100
9,041.32
Politika, arşiv

AK Parti ile CHP heyetleri arasında üçüncü görüşme

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin üçüncüsü tamamlandı. Görüşme 7 saat 40 dakika sürdü.

30.07.2015 - Güncelleme : 30.07.2015
AK Parti ile CHP heyetleri arasında üçüncü görüşme

ANKARA 

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleşen görüşme, 7 saat 40 dakika sürdü.

Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Osman Can, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan ve Faik Öztrak ile İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.

"Sonuçları genel başkanlar değerlendirecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bir dahaki toplantıyı Cumartesi günü saat 14.00'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapacağız. Pazartesi günü de son toplantıyla birlikte daha önce karar verdiğimiz gündemleri belirtmiş olacağız" dedi.

Çelik, "Burada prensip şudur: Herhangi bir görüşmede son nokta koyuluncaya kadar, son kelimede ve son noktada mutabakata varılıncaya kadar, mutabakata varılmamış sayıyoruz. Netice itibarıyla sonuçları genel başkanlar ve partilerin yetkili kurumları değerlendirecek" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nın MHP ile temasların devam ettiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması ve toplantıda bunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Bakan Ömer Çelik, "Biz burada tamamen bize verilen gündemle ilgili yani istikşafi görüşmeler kanalında bir görüşme yürütüyoruz. Kendi gündemimizi takip ediyoruz. Onun dışında çeşitli kesimlerden, çeşitli değerlendirmeler oluyor. Onlarla ilgili konuları gündemimize almıyoruz. Aynı şekilde de toplantının devam ettiği sıradaki konulardan haber alamıyoruz" diye konuştu.

"Yapısal reformların gerekliliği konusunda bir anlayış birliği ortaya çıktı" 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Yapısal reformların gerekliliği konusunda bir anlayış birliği ortaya çıktı ve bu ifade edildi" dedi.

Koç, "Mali disiplin, parasal konulardaki disiplin, tüm bu dengelerin gözetilerek sosyal dengelerle, çevreyle beraber bunların korunmasının önemi ifade edildi. Tüm toplum katmanlarını kucaklayacak bir büyüme stratejisinin önemi üzerinde duruldu" şeklinde konuştu.

Haluk Koç, bundan sonraki toplantının Cumartesi günü TBMM'de yapılacağını söyledi.

Muhabir: İlkay Güder, Mehmet Tosun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın