Dolar
32.33
Euro
34.93
Altın
2,214.12
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

"Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mücadelesi var"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, eski Türkiye'ye geri dönmek isteyenler ile yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında büyük bir mücadele olduğunu söyledi.

30.05.2015 - Güncelleme : 30.05.2015
"Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mücadelesi var"

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, partisince Etlik Kasalar Meydanı'nda düzenlenen mitingindeki konuşmasına "Canım Ankara, güzel Ankara" sözleriyle başladı.

Meydandakilerin coşkusunun kendilerinin coşkusunu arttırdığını belirten Akdoğan, Ankaralıların AK Parti'ye her zaman destek çıktığını ifade etti.

7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin mukadderatını etkileyeceğine dikkati çeken Akdoğan, "Ankara ayağa kalkarsa, Türkiye ayağa kalkar. Ankara rekor kırarsa, Türkiye rekor kırar" dedi.

Akdoğan, Ankara'nın AK Parti'yi tekrar güçlü bir şekilde iktidara getireceğini kaydetti.

Büyük bir oyun oynandığını, büyük bir mücadelenin olduğunu anlatan Akdoğan, "Eski Türkiye'ye geri dönmek isteyenler ile yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler arasında büyük bir mücadele var. AK Parti geldiğinde, Türkiye'ye 'hasta adam' diyorlardı. Yoğun bakımdaydı, IMF makinesine bağlıydı, gözü görmezdi, sesi çıkmazdı. Türkiye'yi işte o hasta adama götürmek istiyorlar. Ama biz, o günlere dönmeyeceğiz. Türkiye ayağa kalktı, koşmaya başladı, uçmaya başlıyor. Bundan rahatsızlar. Diyorlar ki 'Bu Türkiye çok oluyor ya, çok oluyor, çok sesi çıkıyor, dünyanın dört bir yanına eli uzanıyor'. Türkiye çok olmaya devam edecek, sesimiz daha fazla çıkacak inşallah" ifadelerini kullandı.

"Türk milleti bunlara izin vermez"

AK Parti'nin mazlumun gür sesi olmaya devam edeceğini vurgulayan Akdoğan, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Bu eski Türkiye neydi? Koalisyonlar, krizler, terör, yüksek enflasyon ve batık bankalar dönemi. İşte o günlere götürmeye çalışıyorlar. Onun için AK Parti iktidara geldi. Her yola başvurdular. Karalama kampanyası yaptılar. 'İrtica geliyor, laiklik elden gidiyor' dediler. Arkasından fiili müdahalede bulundular, e-muhtıra verdiler, kapatma davası açtılar. Olmadı. Sonra sokak isyanları çıkarmaya çalıştılar, gezi olayları çıkardılar, yine olmadı. Hukuk darbesi yaptılar. 17 Aralık operasyonu, yine olmadı, 30 Mart'ta iki partiyi birleştirdiler, olmadı. 'Böyle olmuyor' dediler. '14'ünü bir araya getirelim' dediler. Çatı adaylar çıkardılar cumhurbaşkanlığında, yine olmadı. Şimdi yeni bir koas planı uygulamaya koydular. Bu HDP'nin kuyruğuna takıldılar. Diyorlar ki 'Bu barajı geçmezse karışır, geçerse kimse hükümet kuramaz biz de yeniden vesayet düzeni kurarız'. Bunların biri Türkiye'yi, Yunanistan'a çevirmek istiyor. Diğeri de Suriye'ye çevirmek istiyor. Türk milleti bunlara izin vermez. Türkiye Cumhuriyeti devleti bunlara izin vermeyecek inşallah."

Akdoğan, Türkiye'nin IMF'ye borcunu ödediğini, dev projeler ve yatırımlar yaptığını, bunun üzerine hemen düğmeye basıldığını bir ay sonra Gezi olaylarının başladığını, insanların sokaklara döküldüğünü anımsattı.

Halkın bu oyunu bozduğuna dikkati çeken Akdoğan, şöyle devam etti:

"Sizler dediniz ki,  'Adnan Menderesi astınız, Özal'ı zehirlediniz, Tayyip Erdoğan'ı yedirtmeyiz'. Biz milletin emanetine sahip çıktık. Siz de milletin adamlarına sahip çıktınız. Sizin o bir oyunuz çok önemli. O bir oyunuzu vereceksiniz, oyunu bozacaksınız.

Tüm bunlar bir araya geldi, üç şaşkın. Biliyorsunuz. Bu MHP bir ara ip atıyordu. Hatırlıyorsunuz değil mi? İp atıyordu ortaya, Şimdi ip atlıyorlar. CHP bir taraftan tutuyor, HDP bir taraftan, bunlar ip atlıyorlar. Hepsi aynı çuvala girdi. Yetmedi tüm örgütler. PKK'sı, KCK'sı, DHKP/C'si, paralel çetesi. Peki nasıl oluyor bu? Bunlar, Çözüm Süreci'nin düşmanları. Darbeci ve vesayetçi. Nasıl bir araya geldiler. Onlar bir araya gelsinler, yedi düvel bir araya gelsin, lobiler biraya gelsin. Bize millet yeter. Milletin hayır duası bunların beddualarına galip gelecek inşallah."

Yeni Türkiye'de derin devlet, paralel devlet ve KCK yapılanmalarına yer olmadığını, sadece milletin dediğinin olacağını vurgulayan Akdoğan, 7 Haziran'da hayati bir seçim yaşanacağını, Türkiye'nin karanlık günlere dönmeyeceğini, aydınlık geleceğe hep birlikte koşacağını belirtti.

Muhabir: Sultan Çoğalan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.