Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.90
BTC/USDT
70,090.00
BIST 100
9,101.50
Politika, seçim 2015, arşiv

'Biz bu okulları üç sene önce açtık'

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Kılıçdaroğlu, yeni bir buluş yapmış gibi 'organize sanayi bölgelerinde mesleki ve teknik liseler açacağız' diyor. Hoş geldin. biz bu okulları üç sene önce açtık" dedi.

29.05.2015 - Güncelleme : 29.05.2015
'Biz bu okulları üç sene önce açtık'

KÜTAHYA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yeni bir buluş yapmış gibi "organize sanayi bölgelerinde mesleki ve teknik liseler açacağız" dediğini belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'da boğazda denizin altından geçen bir tüp geçit yapacağız ve adını da Marmaray koyacağız' derse şaşırmayacağım" dedi.

AK Parti Kütahya Seçim İrtibat Bürosu önünde vatandaşlara hitap eden Avcı, sadece Kütahya veya Eskişehir'de değil, ülke genelinde az konuşup çok iş yaptıklarını, bundan dolayı hizmetlerinin yeterince tanınmadığını söyledi.

Eskişehir'de "Az laf, çok iş" diye bir slogan uygulamaya çalıştıklarını belirten Avcı, "Baktık ki yaptığımız birçok işi başkaları sahiplenmeye çalışıyor. Onun için zaman zaman çok konuşmak gerekiyor. Yaptıklarımızı, bu seçimlerde ilk defa oy kullanacak gençlerimize ve yaşı 25'in hatta 30'un altında olan gençlerimize tane tane anlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

Partisinin 13 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Avcı, 2002'den önce eski Türkiye'de o karanlık günleri gençlerin hatırlamadığını dile getirdi.

Şimdi oy kullanacak gençlerin, 2002'de 4 veya 5 yaşında olduğuna dikkati çeken Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla o zamanları bilmiyorlar. Bilmedikleri için eskiden de her şey böyleydi zannediyorlar. Yani okullar, derslikler de böyleydi. Her sene okullar açılırken sene başında aynı bugün olduğu gibi sıraların üzerinde kuşe kağıda basılmış ders kitapları onları bekliyordu. Eskiden de böyleydi zannediyorlar. Şimdi hanım kardeşlerimizin arasında bunları hatırlayanlar, başlarını sallıyorlar. Çocukları için kırtasiye dükkanları önünde nasıl kuyruğa girdiklerini, yok 'Türkçe kitabı gelmedi', 'Coğrafya haftaya gelecek', üstelik parasıyla kitapları nasıl bulamadığımızı, her öğretmenin kendine göre başka başka kitap tavsiye ettiğini, velilerimizin kitap masrafıyla boğuştuklarını çocuklarımız haklı olarak bilmiyorlar. Hastaneler hep böyleydi zannediyorlar. Allah muhtaç etmesin, düşürmesin ama hastaneler böyle değildi. Sabah namazından sonra gidip sıraya girip fiş alıp kaç gün sonrasına randevu alıp şöyle bir usulen görülen hastalıklar, hastalar, hastanelerdi. Şimdi öyle değil."

"2004'ten itibaren her ilde bir üniversite açılacak" dedikleri zaman, "Tunceli'ye de Bilecik'e de mi açacaksınız" gibi söylemlerin bulunduğunu ifade eden Avcı, "Evet, Tunceli'ye de Bilecik'e de açtık. Dolayısıyla ulaşımda, sağlıkta, adalette, eğitimde ve her alanda nereden nereye geldiğimizi, eski Türkiye'nin ne olduğunu, yeni Türkiye'nin ne olduğunu, başlarına kakmadan, öyle çok yukarıdan yukarıdan, 'siz bilmezsiniz' havasında değil. Tatlılıkla, güzellikle bunları gençlerimize anlatmamız lazım" dedi.

"Katsayı ile mesleki eğitimi tarumar ettiler"

Avcı, Türkiye'de geçmişte eğitim alanının çok büyük tahribata uğratıldığını belirtti.

İmam hatiplerin orta kısımlarının 28 Şubat sürecinde kapatıldığını anımsatan Avcı, "Yetmedi, imam hatiplerin üniversiteye girmelerini engellemek, önünü kesmek için 'katsayı' icat ettiler ama bunu yaparken aynı zamanda mesleki eğitimi de mahvettiler. Katsayı ile mesleki eğitimi tarumar ettiler" ifadesini kullandı.

Bakan Avcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, organize sanayi bölgelerinde mesleki ve teknik lise açma vaadinde bulunduğunu hatırlattı. Bunun zaten mevcut bir uygulama olduğuna dikkati çeken Avcı, şunları kaydetti:

"Hoş geldin. Yahu 14 ilde, 20 organize sanayi bölgesinde biz bu okulları üç sene önce açtık.  Şu anda 10 bin öğrencimiz, açtığımız bu okullarda eğitim görüyor. Haberi yok. Bazen arkadaşlara takılıyorum, o kadar çok zaten yaptığımız işlerden hiç yapılmamış gibi vaat olarak söz ediyor ki... İşte dediğim gibi, üç sene önce organize sanayi bölgelerinde okullarımız açılmış. Yeni bir icat, yeni bir buluş yapmış gibi 'Organize sanayi bölgelerinde mesleki ve teknik liseler açacağız' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'da boğazda denizin altından geçen bir tüp geçit yapacağız ve adını da Marmaray koyacağız' derse şaşırmayacağım."

Muhabir: Hadi Şengül, Ramazan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın