Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,487.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2015

'Ülkeye barışı ve kardeşliği getireceğim'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'ye oy versin, vermesin 77 milyon yurttaşı kucaklayarak, ülkeye barış ve kardeşliği getireceğini kaydetti.

26.05.2015 - Güncelleme : 26.05.2015
'Ülkeye barışı ve kardeşliği getireceğim'

KONYA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Konya'nın Ereğli ilçesinde düzenlediği mitingde, çocuk ve gençlerin geleceğe umutla bakması için çalışacağını belirterek, en büyük hedefinin Türk insanının daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak olduğunu vurguladı.

Milletvekili emeklisi haricinde bütün emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye vereceklerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"(Emekliye parayı nereden vereceksin) diyorlar. Söyleyeyim; sizin çerez saydığınız yerlerden vereceğim. Siz Mercedes'leri çerez sayıyorsunuz. O kaçak saraya bağlı olan bütün hortumları keseceğim, emekliye vereceğim. Emekliyi ikinci sınıf yurttaş kabul ediyorlar. 'Sırtına bineriz, bize oy verir'. Emekli de uyandı artık, kimse kusura bakmasın. Herkese hakkını vereceğiz. Madem Türkiye büyüyor ve kalkınıyor, herkes refahtan nasibini alacak. Emekli de alacak. Hiç kimse endişe etmesin. Ne demişti rahmetli Ecevit, 'Ne ezen ne de ezilen, insanca hakça bir düzen.' İnsanca, hakça bir düzeni getireceğiz.

Asgari ücretli 949 lira alıyor. Dedim ki, 'asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağım.' Kıyameti koparıyorlar. Gidiyorlar beni işverenlere şikayet ediyorlar. 'Kılıçdaroğlu, asgari ücret bin 500 lira olacak diyor, ne olursunuz itiraz edin' diyorlar. İtiraz etseniz de etmeseniz de, çatlasanız da patlasanız da asgari ücreti bin 500 lira yapacağım."

"Adam gibi hizmet etmek istiyorum"

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiçbir insanı ayrıma tabi tutmayacaklarını belirterek, "CHP'ye oy versin, vermesin 77 milyon yurttaşımı kucaklayacağım. 'Şu bizdendir, o değildir' ayrımını yapmayacağım. Ülkeye barışı ve kardeşliği getireceğim. Sizi seviyorum, hizmet etmek istiyorum. Adam gibi hizmet etmek istiyorum. Köşeyi dönmek için değil, millete hizmet etmek için çalışıyorum" diye konuştu.

"7 Haziran seçimleri önemlidir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Seydişehir mitinginde yaptığı konuşmada ise iktidara geldiklerinde asgari ücreti bin 500 lira yapacaklarını ve asgari ücretten vergi almayacaklarını kaydetti.

Önümüzdeki seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Cumhuriyete, bayrağa, esnafa, köylüye ve toplumun her kesimine sahip çıkacaklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "7 Haziran seçimleri önemlidir. Sandığa gideceğiz. Çocuklarımızı, yoksulu, garip ve gurebayı düşünün. Ben öyle onlar gibi 13 yıl istemiyorum. Sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Bana 4 yıl yetki verin bakın Türkiye nereye gidiyor" diye konuştu.

Muhabir: Abdullah Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.