Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,219.47
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,836.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2015, arşiv

'Muhalefet partilerinin vaatlerini AK Parti 13 yıldır yapıyor'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, muhalefet partilerinin seçim vaatlerinin AK Parti'nin 13 yıldır yapmakta olduğu hizmetler olduğunu söyledi.

24.05.2015 - Güncelleme : 24.05.2015
'Muhalefet partilerinin vaatlerini AK Parti 13 yıldır yapıyor'

ANKARA 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, muhalefet partilerinin seçim vaatlerinin AK Parti'nin 13 yıldır yapmakta olduğu hizmetler olduğunu belirterek, "Bunun iki nedeni olabilir; ya Türkiye'de herkesi kendileri gibi yapılanlardan habersiz sanıyorlar ya da herkesin zekasıyla alay eder gibi bir konu bu" dedi.

İslam, seçim programı kapsamında, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ve beraberindeki heyetle Gölbaşı Belediyesi Atatürk Sahil Parkı'nda ziyaret ettiği vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde AK Gençlik'in hazırladığı "Eski Türkiye-Yeni Türkiye" konulu fotoğraf sergisini gezen İslam, gençlere, yaşları nedeniyle "eski Türkiye" manzaralarını hatırlamalarının güç olduğunu söyledi. Bakan İslam, "Bu sergiyi bütün sokaklarda dolaştıralım" ifadesini kullandı.

İslam, kültür merkezinde gençlerle sohbeti sırasında, "On üç yıldır Türkiye'ye ekonomi, siyaset, demokrasi ve sosyal hizmetler anlamında çağ atlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Partisinin amacının, milletle beraber ayağa kalkmak olduğunu belirten İslam, "Bu bir devrim. Gençlerin rolü çok önemli" dedi.

"Herkesin zekasıyla alay eder gibi"

İslam, hükümetin icraatlarını "sessiz" yerine getirdiği için muhalefet partilerinin halkın icraatları görmeyeceği yanılsamasında olduğunu söyledi.

Bakan İslam, muhalefet partilerinin seçim vaatlerinin AK Parti'nin 13 yıldır yapmakta olduğu hizmetler olduğunu belirterek, "Bunun iki nedeni olabilir; ya Türkiye'de herkesi kendileri gibi yapılanlardan habersiz sanıyorlar ya da herkesin zekasıyla alay eder gibi bir konu bu" değerlendirmesini yaptı.

MHP'nin, seçim beyannamesini "araklamasınlar" diye geç açıkladığını dile getiren İslam, "Ama zaten yapmakta olduğumuz şeyler olduğunu gördük. Araklama var ama bizden araklama var" ifadesini kullandı.

İslam, hükümetin başörtüsü yasağının kaldırıldığını vurgulayarak, "Düşünebiliyor musunuz? Bir devlet ki kendi kızlarının okumasını, çalışmasını engelliyor. Hatta kamu kurumlarına girmesini dahi engelliyor. Sonra da kadın haklarından bahsediyor" diye konuştu.

Muhabir: Seleh Tonkuş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.