Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2015

'Mektubumuzda idamın yanlış olduğunu belirttik'

DSP Genel Başkanı Türker, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi için verilen idam kararına ilişkin, "Dün Sisi'ye mektup gönderdik. Mektubumuzda idamın yanlış olduğunu belirttik" dedi.

23.05.2015 - Güncelleme : 23.05.2015
'Mektubumuzda idamın yanlış olduğunu belirttik'

ORDU

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararına ilişkin, "Dün Sisi'ye mektup gönderdik. Mektubumuzda idamın yanlış olduğunu belirttik" dedi.

Türker, partisinin Ordu İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimlerinde barajı aşmayı hedeflediklerini, DSP'li seçmenlerin sandık başına giderek oy kullanmasını istediklerini söyledi.

İktidarlarında asgari ücreti 2 bin lira yapacaklarını, bunun vergi ve kesintilerden muaf tutulacağını belirten Türker, emeklilerin maaşlarının da asgari 2 bin 600 liraya çıkarılacağını ifade etti.

Türkiye'deki tüm engellilere iş bulacaklarını dile getiren Türker, her evden en az bir kişinin iş sahibi olmasını sağlayacaklarını anlattı.

Öğretmenlere yılda 2 maaş ikramiye verileceğini belirten Türker, şöyle devam etti:

"Her yıl okullar açılırken öğretmenlere ikramiye verilecek. Bütün öğretmen atamaları yapılacak. İşsizlik sigortalarının miktarı artırılacak. Yaşa takılanların emekli olmaları sağlanacak. İş yeri sahibi olarak çalışanların ödedikleri kesintiler tamamen kaldırılacak. Suriyelilerin sokağa bırakılmasını önlemek için Göçmen ve Yurtdışı Bakanlığı kurulacak. Ayrıca şehir içi toplu taşıma ücretsiz olacak. En önemli gördüğümüz proje ise İstanbul Boğaziçi ve Çanakkale Dardanel'de su akımından yararlanılarak enerji üretilecek."

Mısır'da Mursi'nin idama mahkum edilmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Türker, "Mursi'nin idam kararıyla ilgili dün Sisi'ye mektup gönderdik. Mektubumuzda idamın yanlış olduğunu, sonradan bu idamların geri iadesinin mümkün olmadığını belirttik" ifadelerini kullandı.

Türker, daha sonra seçim otobüsüyle şehri gezerek, vatandaşları selamladı.

Muhabir: Hayati Akçay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın