Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.60
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,096.48
Politika, seçim 2015, arşiv

'Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Bizim kitabımızda insanları herhangi bir gerekçeyle ötekileştirmek yoktur" dedi.

05.05.2015 - Güncelleme : 05.05.2015
'Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur'

ORDU

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gürgentepe Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez etkinliklerine katıldı. 

Burada vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, Hıdırellez'in Anadolu'da asırlardır kutlandığını ve baharın gelişini müjdelediğini söyledi. 

Hıdırellez'in toprağın, tabiatın ve insanın canlanışı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Hıdırellez bir taraftan yeniden dirilişi sembolize ettiği gibi diğer taraftan da dostluğu, kardeşliği, yardımlaşmayı ve paylaşmayı temsil eder" dedi. 

Hep birlikte barış içerisinde yaşandığının altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. Bizim kitabımızda insanları herhangi bir gerekçeyle ötekileştirmek yoktur. Hiç kimse bir diğerinden üstün ya da aşağıda değildir. Hiç kimse seçkin, hiç kimse ötekileştirilmiş değildir. Hiç kimse birinci sınıf, hiç kimse ikinci sınıf değildir. Herkes birinci sınıftır. Herkes bu ülkenin insanıdır. Herkes bu ülkenin vatandaşıdır. Herkes Allah'ın kulu, bu topraklarda yaşayanlar Muhammed'in ümmetidir. Onun için asırladır bu memlekette ayrılık tohumları ekmek isteyenler hep elleri boşa çıktı. Hiçbir zaman başarılı olamadılar. Bizde ayrılık gayrılık yok. Bizde Alevilik Sünnilik yok, bizde şu mezhep ve şu meşrepten olmak yoktur. Bu toprakların geçer akçesi hazreti insan olmaktır, aynı medeniyetin çocuğu olmaktır."

"Vatandaşa efendilik yok" diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu ülkenin insanlarına hiç kimse efendi değil, hiç kimse onların başında emir komuta verecek kimse değildir. Bu millete hizmet, bu milletin 'Allah razı olsun' diyerek dualarını almak, siyasetçiler olarak en büyük talebimizdir. İnşallah 30 Mart'ta ve 10 Ağustos'ta verdiğiniz desteğin aynısını verecek ve inşallah Gürgentepe'de Türkiye'ye büyük hizmetler yapılması için Ordu'ya yapılan hizmetlerin devamı için bu desteği sürdüreceksiniz. Bizler de sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz."  

Kurtulmuş, konuşmasının ardından etkinliğe katılan kadınlara karanfil dağıttı. 

Daha sonra Ulubey ilçesinde bir köfteciye uğrayan Kurtulmuş, burada kısa süre tezgahın başına geçerek vatandaşlara köfte dağıttı.

Muhabir: 
Hayati Akçay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.