Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.40
BTC/USDT
70,478.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2015, arşiv

MHP seçim bildirgesi açıklandı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin, "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek Bizimle Yürü Türkiye" başlıklı seçim beyannamesini açıkladı.

03.05.2015 - Güncelleme : 03.05.2015
MHP seçim bildirgesi açıklandı

ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Arena Spor Salonu'nda partisinin seçim beyannamesi tanıtım toplantısında konuştu.

Partisinin, toplumsal onarım iddiasıyla, huzurlu gelecek, milli, ahlaklı ve adaletli yönetim vaadiyle milletin huzurunda olduğunu belirterek, aziz vatanı ağırlıklarından kurtarmaya talip olduklarını söyledi. 

Genel seçimlerde Türk milletinin sorunları için tercih yapacağını ifade eden Bahçeli, "7 Haziran'da Türk milleti başkan seçmeyecek, başkanlık sistemini oylamayacak, Erdoğan'a yeni koltuk imal etmeyecektir. 7 Haziran'da Türk milleti, kaderi ve sorunları için tercih yapacak, ihanet lobisiyle, kriz ve lekeli kadrolarla yolunu ayıracaktır" dedi.

"Terörün kökünü kazıyacağız"

Bahçeli, Türkiye'de bölücülüğün kökünü kazıyacaklarını belirterek, "Güvenlik güçlerimizi, kışlada karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz. Herkes bilsin ki terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek, ihanet süreci bıçak gibi kesilecek, ihanete ortak olanlar adalete sevk edilecektir" diye konuştu.

"Parlamenter sistem Türk milletine en uygun yönetim şekli"

Parlamenter sistemin, demokratik sistemin sistemin sürdürülmesi açısından gerekli gördüklerine işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli görüyoruz ve Türk milletine en uygun yönetim şekli olarak değerlendiriyoruz."

Bahçeli,  "Sayın Davutoğlu, şayet Orhun Anıtları’nın yolunu yaptırmak seni ve saraydaki efendini milliyetçi yapıyorsa, Van Akdamar Adası’nda Ermeni kilisesini baştan ayağa imar etmek acaba sizi ne yapacaktır" dedi.

MHP lideri, "Batman'da işçilerin kadro talebine nankörlük diyenler, atanamayan öğretmenin çilesini hafife alanlar, aç ve yoksul milyonları makarna ve bulgurla avutanlar bir kalemde milletin 9 milyar dolarını çarçur etmekten gurur duymaktadır" ifadelerini kullandı.

"Kaynak var"

Bahçeli, "Sen merak etme Davutoğlu, kaynak var. Söylediklerimiz Adana mavrası değil" diyerek, "Seçim beyannamesinde ne yapılacaksa bunların alayının kaynağı vardır. Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu iyi dinleyin, bu kaynakların üstünü ayakkabı kutusuyla örtseniz de yurt dışına götürseniz de geri gelecek" ifadelerini kullandı.

"Mazot 1 lira 75 kuruş olacak"

Bahçeli, MHP iktidarında mazot, gübre ve yem üzerindeki vergileri kaldıracaklarını belirterek, "Çiftçimizin canını yakan mazot herkes duysun ki 1 lira 75 kuruş olacaktır" dedi.

"Asgari ücreti bin 400 liraya çıkaracağız"

Asgari ücrete yönelik düzenlemeler yapacaklarına dikkati çeken Bahçeli, "MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Önemle altını çiziyorum, asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Asgari ücretlilere, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz" diye konuştu.

Taşeron işçilere ile 4/C'lilere kadro

Seçim beyannamesinin "kamu yönetimi" bölümünde personel rejimini yeniden düzenlemeyi ve kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C'liler, vekil, sözleşmeli ile geçici statüde çalışanları kadroya geçirmeyi vadeden MHP, kamu işçilerine naklen atanabilme imkanı tanınacağını belirtiyor.

"Cemevlerine devlet yardımı yapılacak"

Beyannamede, "Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek, inanç ve kültür hayatının bir unsuru olan cemevlerine devlet yardımı yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevi İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılacak"denildi.

"Terörle müzakereye derhal son verilecek"

Terörle mücadelede etkili yöntemler uygulanacağı kaydedilen beyannamede, "Terör örgütüne devletle pazarlık yapma ya da tehdit etme cesareti veren tüm girişimler engellenecek. Terörle müzakereye derhal son verilecek, etkili bir mücadele yöntemi ihdas edilecek. Yürütülecek kararlı bir mücadele ile bölücü terör, uluslararası uzantıları dahil en kısa sürede kesin olarak bitirilecek" ifadelerine yer verildi.

"700 lira aile desteği ödenecek"

MHP'nin seçim beyannamesinde ayrıca, muhtaç ailelerin en az bir ferdine iş imkanı sağlanacağı, iş verilene kadar ve ailenin muhtaçlık durumuna göre yaklaşık 700 lira aile desteği ödemesi yapılacağı bildirildi.

Muhabir: Aylin Sırıklı, Fatma Can, Ali Kemal Akan, Serdar Açıl

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın