Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,435.00
BIST 100
9,079.97
Politika

AK Partili adaylardan "Sevgi Yürüyüşü"

AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayları, AK Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Sevgi Yürüyüşü"yle seçim çalışmalarını Bağcılar'dan başlattı.

26.04.2015 - Güncelleme : 26.04.2015
AK Partili adaylardan "Sevgi Yürüyüşü"

İSTANBUL

AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayları, AK Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Sevgi Yürüyüşü"yle seçim çalışmalarını Bağcılar'dan başlattı. 

Bağcılar Meydanı'nda yürüyüş öncesi halka hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 15 Nisan'da aday tanıtımının ardından seçim çalışmalarını başlattıklarını söyledi. 

Muhalefet partilerini eleştiren Şentop, CHP'nin seçim beyannamesine ilişkin şunları kaydetti: 

"Yine zorunlu eğitimi 8+4 yapacaklar. 1 yıl da ana sınıfa ekliyorlar. Bu ne demek? Buradaki vatandaşlarımız bunun manasını biliyorlar. Kesintisiz eğitimi, 28 Şubat'ta imam hatip liselerinin orta sınıfının kapatıldığı, Kuran kurslarının kapatıldığı dönemi tekrar geriye getireceklerini iddia ediyorlar, seçim beyannamesinde. En önemli unsuru da bu seçim beyannamesinin. Hala eski kafa. 1940'larda, o camileri yıkan, camileri satan ve ahıra çeviren, Kuran kurslarını kapatan, bu milletin cenazesini yıkayacak insanların yetişmesini bile engelleyen o zihniyet, şimdi yine imam hatip liselerinin orta kısımlarının kapanacağını, Kuran kurslarına erken yaşta girişi engelleyeceğini iddia ediyor. Milletin karşısına da utanmadan bununla çıkıyor." 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş da seçime 43 gün kaldığına işaret ederek, "İstanbul, hep Türkiye siyasetinin ve seçim sonuçlarının belirleyicisi olmuş bir şehirdir. İstanbul, AK Parti'ye hiç yüzde 50'den aşağı destek vermemiştir" değerlendirmesinde bulundu. 

Çözüm sürecine de değinen Muş, siyasi hayatına mal olma riskine rağmen bu süreci başlatanın AK Parti olduğunu dile getirdi. 

Muhalefet partileri için "al birini, vur ötekine" diyen Muş, "Biz öyle bir oy rekoru kıracağız ki İstanbul'da, hem Türkiye'de yeni bir anayasayı, bu yeni anayasanın içerisinde başkanlık sistemini ülkemize kazandıracak ve bunlara unutamayacakları bir ders daha vereceğiz" ifadesini kullandı. 

Etkinliğin ardından, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul 3. Bölge milletvekili adayları ve ilçe belediye başkanları, "Sevgi Yürüyüşü"ne katılarak vatandaşlara karanfil dağıttı. 

Muhabir: Hilal Uştuk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın