Politika, seçim 2015, arşiv

"Meclis'te halk iktidarına yürüyoruz"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Tarihte ilk defa Meclis'te bir halk iktidarına doğru yürüyoruz. Bu tarihi fırsatı kaçırmayacağız" dedi.

23.04.2015 - Güncelleme : 23.04.2015
"Meclis'te halk iktidarına yürüyoruz"

İSTANBUL

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, partililere 7 Haziran akşamı büyük bir zafer armağan edeceklerini söyledi.

HDP'nin hedefinin sadece barajı açıp Meclis'e girmek olmadığını anlatan Demirtaş, uzun soluklu bir yürüyüş başlattıklarına işaret etti. Demirtaş, halk iktidar oluncaya kadar yürüyüşlerinin devam etmesi gerektiğini dile getirerek, 8 Haziran sabahı mücadeleyi kaldıkları yerden sürdüreceklerini belirtti. 

Seçim bildirgelerinin Türkiye'nin her yerinde aynı heyecanı yarattığına dikkati çeken Demirtaş, ülkenin gerçek sahiplerinin horlanan ve hareket edilenler olduğunu kaydetti. 

HDP'nin Türkiye'nin gerçek fotoğrafı olduğunu savunan Demirtaş, partililerden partilerinin kardeşlik mesajını kapı kapı anlatmalarını rica ederek, "Bizler, tarihte ilk defa Meclis'te bir halk iktidarına doğru yürüyoruz. Bu tarihi fırsatı kaçırmayacağız. Nereden geldiğimizi de nereye gideceğimizi de çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Bu akşamın Regaib Kandili olduğunu hatırlatan Demirtaş, "İnşallah hayırlara vesile olacak. Dualarınızı bizden esirgemeyin" şeklinde konuştu. 

Muhabir: Emrah Güney

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın