Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,679.00
BIST 100
9,079.97
Politika, seçim 2015, arşiv

'Koalisyon ihtimali yok'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Herhangi bir şekilde bir koalisyon ihtimalinin dahi Türkiye'de olmadığını ifade etmek isterim" dedi.

21.04.2015 - Güncelleme : 21.04.2015
'Koalisyon ihtimali yok'

SAMSUN 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çarşamba Havalimanı'nda gazetecilerin, sorularını yanıtladı. CHP'nin seçim beyannamesiyle ilgili soru üzerine, vaatlerin hepsinin kulağa hoş geldiğini ancak ekonomi yönetiminin bir bütünlük içinde ele alınması gereken ciddi bir iş olduğunu söyledi. 

Türkiye'de geçen dönemlerde çok büyük ekonomik krizler yaşandığını anımsatan Kurtulmuş, hesapsız vaatler, hesapsız uygulamalar sonucu uzun yıllar çok keskin bütçe açıkları verildiğini belirtti.

Sosyal programları gerçekleştirirken bütçe açığına ve cari açığa dikkat edilmesinin önemine işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Zaten burada vadedilenlerin bir kısmı şimdiye kadar AK Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirilmiş olan işler. Dolayısıyla bunları bile yeni bir vaatmiş gibi söylemeleri ayrıca siyaseten zayıf bir noktadır. Ama sonuçta bütçe disiplini, fiyat istikrarı bütün bunları göz önünde bulundurarak Türkiye'de adımların atılması lazım. Bunların önemli bir kısmı gerçekten atılmış adımlar. Seçim atmosferinde söylenmiş sözlerdir. Bunların üzerinden bir polemik yapmayı bile ben çok önemli görmüyorum, ciddi görmüyorum. Bir siyasi partinin vaatleridir."

Kurtulmuş, burslardan kız çocuklarını okutan ailelere yapılacak yardımlara kadar birçok vaadin AK Parti hükümetlerince gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Koalisyon ihtimali yok"

Koalisyon ihtimali iddialarının hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, bütün kamuoyu araştırmalarının, AK Parti'nin açık bir oy farkıyla iktidara geleceğini gösterdiğini söyledi.

AK Parti'nin seçimdeki hedefinin, parlamentoda Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu sağlamak olduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Kamuoyu araştırmaları bunu gösteriyor. Ama zaten en büyük kamuoyu araştırmasını 7 Haziran'da yapacağız. Millet kararını verecek. Türkiye'de milletin, AK Parti iktidarlarının istikrarı sürdürme yönündeki niyetlerinin devamını destekleyeceğini, teyit edeceğini görüyoruz. Sahada gördüğümüz bize bunu gösteriyor. Ve herhangi bir şekilde bir koalisyon ihtimalinin dahi Türkiye'de olmadığını ifade etmek isterim."

Muhabir: Fatma Kalay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.