Dolar
32.54
Euro
34.94
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,184.20
BTC/USDT
65,028.00
BIST 100
9,716.77
Politika, seçim 2015, arşiv

'Kadınların sorunları ile mücadele edeceğiz'

CHP'nin ön seçim listelerinde ilk sıralarda yer bulan kadın aday adaylarının ortak hedefleri arasında kadınların karşılaştığı sorunlarla mücadele öne çıkıyor.

01.04.2015 - Güncelleme : 01.04.2015
'Kadınların sorunları ile mücadele edeceğiz'

ANKARA

Her biri farklı hayat hikayeleriyle siyaset yolculuğuna çıkan CHP'nin kadın aday adayları, vekil seçildikleri takdirde kadına yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyor.

Parti Meclisi kararı ile 45 seçim bölgesinde ön seçim yapan CHP'de listeye giren kadın aday adayları, vekillik yarışında yaşadıklarını anlattı. 

Lale Karabıyık

Bursa'da birinci olan Lale Karabıyık "Bir kadın olarak ön seçimden birinci çıkmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kadınların her alanda eşit imkanlardan yararlanması gerektiğini ifade eden Karabıyık, "İş hayatında daha çok kadının yer almasını istiyorum. Kadın cinayetlerinin bir sebebi de kadına bakış açısının yanlış olması, bir diğer sebebi de yoksulluk, işsizlik ve hane halkının aşırı borçlanmış olması. Biz bu sorunların hepsiyle mücadele edeceğiz" dedi.

Melike Basmacı

Denizli'de ilk sırada çıkan Melike Basmacı ise siyasette hayallerinin olduğunu belirtti.

Basmacı, "Hiçbir çocuğun aç yatmadığı, hiçbir kadının şiddet görmediği, hakkın, hukukun, adeletin, özgürlüğün ülkeme tekrar geldiği, ekonomi yüzünden hiç kimsenin canının yanmadığı bir ülke hayal ediyorum. Kadınlar her yerde olmalı" diye konuştu.

Elif Doğan

Adana'da ilk sırada yer alan avukat Elif Doğan Türkmen de kentin sorunlarını yakından bildiğini anlattı.

Adana İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdüğünü ifade eden Türkmen, şunları kaydetti:

"Adana'ya ve Türkiye'ye sosyal demokrat ilkeleri taşıyan bir hükümet lazım. İşte bunu yapabilecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Adana'da biz birinci parti olacağız. Bunun ışıklarını ben Adana'nın her yerinde, her sokağında, her mahallesinde görüyorum." 

Burcu Kayıkçı

Afyonkarahisar'da birinci olan avukat Burcu Kayıkçı ise ön seçim sonucunda liste başında kadın vekil adayının bulunmasının, kadınlar için örnek teşkil edeceğini belirterek, "Bundan sonra da partimde kadınların ve gençlerin önünün açılması için, onların siyasette etkin olmaları için elimden gelen her türlü desteği vereceğim" diye konuştu.

Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan

CHP'nin Yozgat'ta geçen hafta sonu yaptığı ön seçime giren 4 aday adayından 3'ünün kadın olması dikkat çekiyor.

Ön seçimde Hasan Aslan Nurdoğdu 906 oyla birinci, Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan 597 oyla ikinci, Gülhanım Ceylan 451 oyla üçüncü ve Hatice Açıkgöz 401 oyla dördüncü oldu.

İkinci olan emekli memur Kılınçarslan, CHP'ye üye olduktan sonra çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi.

Sıralamada birinci olamadığı için biraz burukluk yaşadığını dile getiren Kılınçarslan, "Yozgat'taki göçü durdurmak ve Yozgat'a hizmet etmek istiyoruz. Özellikle ev hanımlarından destek almak istiyoruz" dedi.

Ön seçimde dördüncü olan ve merkeze bağlı Topaç köyünde yaşayan ev hanımı Hatice Açıkgöz de kenti en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını söyledi.

Aysu Bankoğlu

Bartın'da ikinci sıra adayı 26 yaşındaki Aysu Bankoğlu ise CHP'nin gençlere olan inancının kendisini heyecanlandırdığını anlattı.

Siyasette 25 günlük bir geçmişi olduğuna dikkati çeken Bankoğlu, "İlk siyasi tecrübemdi ve ilk defa kendi başıma sokağa indim. Seçmenin bir genç olarak bana duyduğu güven ve verdiği destek çok çok etkiledi" diye konuştu.

Gülsüm Filorinalı

Konya'da ikinci olan Gülsüm Filorinalı da kadınların siyasi temsil yetkisinin önemli olduğunu belirterek, "Kadınların gençlerin ve tüm Konya'nın sesi, sözü, temsilcisi olmaya talibim. 'Emeğe eylem, eyleme yürek, yüreğe kadın gerek."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın