Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.40
BTC/USDT
70,275.00
BIST 100
9,137.90
Politika, arşiv

Davutoğlu, Heniyye ile telefonda görüştü

Başbakan Davutoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye'yle Gazze'nin yeniden imarı başta olmak üzere bazı konuları görüştü.

30.03.2015 - Güncelleme : 30.03.2015
Davutoğlu, Heniyye ile telefonda görüştü

GAZZE

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'yle telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin Davutoğlu ile Filistin'deki son gelişmeler, Gazze'nin yeniden imarı başta olmak üzere bazı konuları görüştüğü kaydedildi. 

İkilinin ayrıca, "Gazze'nin sınır kapıları, Türkiye'nin Gazze'ye yardımları ve hastaların tedavisi" gibi meseleleri de ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin, Gazze'nin imarı için özel projeleri olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu'nun, zorluklarla mücadelede ciddi bir Filistin mutabakatına önem verdiklerini ifade ederek, çeşitli meselelerdeki tıkanıklığın giderilmesi için Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'la görüşme sözü verdiği aktarıldı.

Muhabir: Zeynep Tüfekçi, Yaser Albanna

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın