Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.22
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Emir Sarıgül istifa etti

Emir Sarıgül, Şişli Belediyesi başkan vekilliği ve başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

19.12.2014 - Güncelleme : 19.12.2014
Emir Sarıgül istifa etti

İSTANBUL

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül, "Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere öncelikle Şişli Belediyesi başkan vekilliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyu bilgisine sunmak istiyorum"dedi. 

Sarıgül, Şişli Belediyesi eski başkanlık hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, koltuğa değil, halka bağlı bir siyasi gelenekten geldiklerini belirterek, "Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere öncelikle Şişli Belediyesi başkan vekilliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyu bilgisine sunmak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

"Tehdit ve küfür bizim tarzımıza uygun değil"

Şişli Belediye Başkanvekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinden istifa eden Emir Sarıgül, Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün ailesine yönelik tehdit iddialarına ilişkin, "Ne tehdit ne de küfür... Bunlar bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir" dedi. 

Şişli Belediye Meclisi CHP Grubu'nun bazı üyeleriyle eski başkanlık hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıgül, son günlerde belediyeyle ilgili kamuoyunu meşgul eden önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. 

Kararlarını açıklamak için bir araya geldiklerini ifade eden Sarıgül, "Bu konuda kamuoyunun önüne çıkmaktan dolayı çok üzüntülüyüm ancak gelişmeler bizleri bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır" diye konuştu.

Sarıgül, CHP olarak 30 Mart yerel seçimlerinden sonra 29 meclis üyesiyle Hayri İnönü'nün başkanlığında göreve başladıklarını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın İnönü, meclis grubumuza danışmadan, grubun görüşünü almadan hatta bilgi dahi vermeden yönetimde ciddi değişikliklere gitmek istemiştir. Birkaç gün önce Genel Başkanımızın huzurunda Hayri Bey ve şahsımın katıldığı bir görüşme gerçekleşmiştir. Bu görüşmede Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Şişlimize birlikte uyum içinde hizmet etmemiz konusunda bizlere gerekli talimatları vermiştir. CHP olarak, bugüne kadar partimizin yıpranmaması, zarar görmemesi için verdiğimiz uğraşlar, ne yazık ki 29 Meclis üyesi arkadaşımla birlikte görüyoruz ki, sonuçsuz kalmıştır."

Tehdit iddiaları

Hayri İnönü'nün meclisi grubunun görüşlerini almadan istediği değişiklikleri yapma arzusunda olduğunu savunan Emir Sarıgül, "İnönü, Sayın Genel Başkanımın, grubun öneminin ısrarla altını çizerek belirtmesine rağmen grubu dinlemez, görüşünü almaz ve gruba bilgi sunmaz noktaya gelmiştir" ifadelerini kullandı. 

Koltuğa değil, halka bağlı bir siyasi gelenekten geldiklerini belirten Emir Sarıgül, "Gelinen bu noktada her fırsatta belediyeyi yönetemediğinden şikayet eden Hayri İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere öncelikle Şişli Belediyesi başkanvekilliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi kamuoyu bilgisine sunmak istiyorum" diye konuştu. 

Emir Sarıgül, meclisi üyesi olarak 2019'a kadar belediyede görevine devam edeceğini kaydetti.

Bir gazetecinin, "Mustafa Sarıgül'ün, Hayri İnönü'nün eşini tehdit ettiği iddiaları var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusunu Sarıgül, şöyle yanıtladı: 

"Genel başkanımızla yapılan görüşmelerin mahremiyeti, etik nezaketi vardır. Öncelikle Sayın İnönü, kamuoyunu şu konuda yanıltmaktadır. Genel Başkanımızla baş başa görüştük. Kendisinin hiçbir özel görüşmesi olmamıştır. Bu konuda kamuoyunu tamamen yanıltıcı bilgi vermektedir. Ne tehdit ne de küfür... Bunlar bizim asla ve asla tarzımıza uygun davranışlar değildir. Sayın İnönü'nün eşinin iftiraları gerekse Sayın İnönü'nün bugün medyaya verdiği açıklamayla ilgili Sayın Sarıgül gerekli davaları hukuksal anlamda açtı. Ben de kendi adıma bugün gerekli davaları kendisine açacağım." 

Mücadelenin bireysel olmadığını dile getiren Sarıgül, "Sayın İnönü nedenini bilmediğim şekilde olaylara Mustafa Sarıgül'ü dahil etmek istemektedir. Bu konunun muhatabı başta İnönü ve CHP meclis üyesi arkadaşlarımızdır" dedi. 

Emir Sarıgül, konuşmasının ardından kalabalık bir grup tarafından belediyeden uğurlandı.

Muhabir: Lale Bildirici


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın