Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,197.39
ETH/USDT
3,576.10
BTC/USDT
70,686.00
BIST 100
9,017.03
Politika, afrika 2014, arşiv

2. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi başladı

2. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da başladı.

21.11.2014 - Güncelleme : 21.11.2014
2. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi başladı

MALABO

2. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da başladı. 

Zirvenin liderler oturumuna Türkiye, Moritanya, Ekvator Ginesi, Benin ve Çad cumhurbaşkanı, Cezayir başbakan, Afrika Birliği ise birliğin en üst seviyesi olan komisyoner düzeyinde katılıyor.

Zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker iştirak ediyor.  

Afrika Birliği Dönem Başkanı Moritanya, eski Dönem Başkanı Etiyopya, Cezayir, Nijerya, Güney Afrika, Senegal, Libya, Zimbabve, Kenya, Gana, Çad, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Mısır ile 32 ayrı Afrika ülkesinden delegasyonların yer aldığı zirveyi, Afrika ülkelerinden gelen 100'ün üzerinde gazeteci takip ediyor.

2.Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi Liderler Oturumu'nun açılış konuşmasını, ev sahibi Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo yapıyor. 

Oturumda Erdoğan da Afrikalı liderlere hitap edecek. 

Öte yandan zirvenin düzenleneceği konferans salonu ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, davetlilere, Ebola'ya karşı temizleyici jel dağıtıldı. 

Zirvenin yapılacağı salon önünde Ekvator Ginesi'nin yerel dans gösterimi yapıldı. Salonda Türkiye - Afrika ilişkilerini anlatan film gösterisi bir çok dilde davetlilere gösterildi. 

Muhabir: Mehmet Kemal Firik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.