Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,208.66
ETH/USDT
3,590.80
BTC/USDT
70,899.00
BIST 100
9,056.74
Politika, arşiv

Geleceğin teminatı çocuklar için fedakarlıkla çalışacağız

Başbakan Davutoğlu, geleceğin teminatı çocuklar ve herkesin geleceğe umutla bakması için fedakarlıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

20.11.2014 - Güncelleme : 20.11.2014
Geleceğin teminatı çocuklar için fedakarlıkla çalışacağız

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geleceğin teminatı çocuklar ve herkesin geleceğe umutla bakması için fedakarlıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Davutoğlu, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, çocukların insanlığın geleceğini oluşturan en değerli varlıklar olduğunu vurguladı.

  Bu varlığı en iyi şekilde değerlendirmenin, geliştirmenin ve sahip oldukları hak ve özgürlüklere sahip çıkmanın tüm insanlığın vazifesi olduğunu bildiren Davutoğlu, "Ne mutlu bizlere ki milletçe çocuklarımızı güçlü aile bağları sağlam bir toplumsal doku içerisinde sevgiyle koruyarak yetiştiriyor, bu güzel hasleti özümüzde barındırıyoruz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, hükümet olarak çocukların sağlık, eğitim, beslenme şartlarının iyileştirilmesi, zor şartlar altındaki çocukların korunması, çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli birçok yenilikçi adım attıklarını kaydetti.

Çocukların ve gençlerin eşit imkanlarla hayata hazırlanmaları için çeşitli çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Davutoğlu, 18 yaşın altındaki çocukların tamamının sağlık güvencesi altında olduğu genel sağlık sigortası sistemini hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Davutoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için, herkesin geleceğe umutla bakması için aydınlık gelecek için fedakarlıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu inançla Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, yüzlerinde geleceğin aydınlığı olan çocukların, o barış ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını diliyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle selamlıyorum." 

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın