Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,578.50
BTC/USDT
70,837.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

AK Partili belediyeler gençler için harekete geçiyor

AK Parti, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilecek gençlere yönelik ortak çalışma kapsamında Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Politikaları Çalıştayı düzenlenecek.

22.09.2014 - Güncelleme : 22.09.2014
AK Partili belediyeler gençler için harekete geçiyor

ANKARA

AK Parti Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi kabul salonunda 24 Eylül'de, Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Politikaları Çalıştayı düzenlenecek.

Çalıştayda, AK Partili Belediyeler tarafından, "Bilgi Evleri", "Eğitim Destek Merkezleri", "Gençlik Merkezi", "Kültür Merkezleri"  gibi isimlerle özellikle ilk ve ortaöğretim çağında bulunan öğrencilere yönelik yürütülen hizmetler değerlendirilecek.

Başta ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını sokaktan, zararlı alışkanlıklardan, kafelerden kurtararak eğlenebilecekleri, öğrenebilecekleri sosyal ve kültürel becerilerini geliştirebilecekleri ortamların oluşturulmasına yönelik çalışmalar da ele alınacak.

Çalıştayda, ayrıca çocuk ve gençlerin kendi moral değerleri çerçevesinde yetişmelerini sağlamak için konferanslar, seminerler, yarışmalar, kulüp çalışmaları, geziler, müzik, sinema kursları gibi etkinlikler de düzenlenmesi planlanırken, bugüne kadar yürütülen bu hizmetlerin daha yaygın, etkin ve verimli olabilmesi için neler yapılması gerektiği konusu, öncelikli hedef kitlesinin kimler olacağı, eğitim, içerik ve yöntemin nasıl oluşturulması yönündeki sorular gündeme gelecek.

Medeniyet değerlerine uygun bir yapı öngörülüyor

Söz konusu çalışmalarda, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla nasıl bir iş birliği ve eşgüdüm oluşturulabileceği yönünde değerlendirmelerin yapılacağı çalıştayda, katılımcı olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çeşitli üniversitelerden akademisyenler katılacak.

Yaklaşık 30-40 kişilik bir katılımcı grup ile gerçekleştirilmesi öngörülen çalıştay, Prof. Dr. Erol Göka yönetiminde "sohbet-çalıştay" şeklinde yapılacak.

Çalıştayın ardından kısa bir sonuç raporunun da oluşturulması planlanıyor.

Muhabir: Kurbani Geyik-Enes Kaplan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın