Dolar
32.38
Euro
34.94
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,889.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Yemen resmi televizyonu binasına saldırı

Yemen'in başkenti Sana'da, Husi Ensarullah Hareketi tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlenen Yemen resmi televizyonu binasında yaralılar olduğu, yangın çıktığı bildirildi.

20.09.2014 - Güncelleme : 20.09.2014
Yemen resmi televizyonu binasına saldırı

SANA

Yemen'in başkenti Sana'da, Husi Ensarullah Hareketi tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlenen Yemen resmi televizyonu binasında yaralılar olduğu, yangın çıktığı bildirildi.

Yemen TV haberine göre, Husi Ensarullah Hareketi militanlarının saldırısına uğrayan Yemen resmi televizyonu binasında bazı çalışanlar yaralandı.

Yaralı sayısına dair bilgi verilmeyen haberde, Husilerin binaya ulaşmaya çalışan ambulanslara engel olduğu ifade edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre ise roketli ve havan toplu saldırılara maruz kalan Yemen TV binasında yoğun duman yükselmeye başladı. TV çalışanlarının televizyon yerleşkesinde tutunamadıkları ve ordudan yardım bekledikleri belirtildi.

Binanın bir kısmında çıkan yangının yayın akışına engel olmadığı kaydedilirken, Yemen TV yerleşkesinin  bulunduğu Ceraf bölgesinden silah sesleri gelmeye devam ediyor. 

Yemen'in başkenti Sana'da ordu ile Husi militanlar arasında devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle ilköğretim ve liselerde eğitime ara verildi. Militanlar, bugün resmi televizyon binasına ağır silahlarla saldırı düzenlemişti.

Husilerce ele geçirilen devlet televizyonunda yayın kesildi

Yemen'in başkenti Sana'da Husi Ensarullah Hareketi mensuplarınca saldırıya uğrayan ve ele geçirilen devlet televizyonunda yayının kesildiği bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Husilerce ele geçirilmesinin ardından Yemen devlet televizyonunda yayın kesildi.

Bugün daha önce Ensarullah Hareketi tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlenen Yemen TV binasında yaralılar olduğu, çalışanların televizyon binasında tutunamadıkları ve ordudan yardım bekledikleri belirtilmişti.

Sana'da ordu ile Husi militanlar arasında devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle bugün ilköğretim ve liselerde eğitime ara verilmişti.

Sokağa çıkma yasağı

Yemen'in başkenti Sana'nın bazı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Yemen Yüksek Güvenlik Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, Husi Ensarullah Hareketi'nin Sana'daki resmi televizyon binasını ele geçirmesinin ardından kentte askeri operasyonların devam ettiğini, bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. 

Açıklamada, bu gece itibarıyla başlayan yasağın yerel saatle 21.00'den 06.00'ya kadar geçerli olduğu ve ikinci bir emre kadar devam edeceği belirtildi.

Komitenin açıklamasında, vatandaşların can güvenliklerini korumak için yasağa uymaları gerektiği aksi takdirde hayati tehlikeye maruz kalacakları ifade edildi.

Çatışmayı durdurmayı içeren anlaşmanın imzalanması için hazırlıklar sürüyor

BM Yemen Özel Temsilcisi Cemal Bin Ömer, hükümet ve Husi Ensarullah Hareketi militanları arasındaki krizi sonlandıracak formül üzerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Ülkedeki şiddet olayları devam ederken Bin Ömer tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki tarafın da krizi sonlandıracak formül üzerinde anlaştığını belirtilerek, "Sana'daki çatışmaları durdurmayı içeren anlaşmanın imzalanması için hazırlıklar sürüyor" denildi.

Açıklamada, anlaşmaya ilişkin ayrıntıya yer verilmezken hükümet ve Husilerin tarafından da şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bugün akşam saatlerinde Sana'daki Yemen devlet televizyonu, Husi Ensarullah Hareketi mensuplarınca ele geçirilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın