Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,222.04
ETH/USDT
3,569.80
BTC/USDT
70,810.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Korkunun ecele faydası yok, bu seçimi alacağız

CHP Genel başkanlığına aday olacağını açıklayan İnce, kısa sürede kurultaya gidilmesini eleştirerek, "Korkunun ecele faydası yok. Bu kurultayda bu seçimi alacağız" dedi.

22.08.2014 - Güncelleme : 22.08.2014
Korkunun ecele faydası yok, bu seçimi alacağız

YALOVA

CHP'de, 18. Olağanüstü Kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, tarihi Yürüyen Köşk'te basın toplantısı düzenledi.

İnce, Yalova örgütünün tamamına yakınının kendisine destek verdiğini söyledi.

Kurultaya ilişkin algı yönetimi oluşturulmaya çalışıldığını öne süren İnce, şöyle konuştu:

"Genel Başkan her şeye hakim. 'Muharrem İnce kazanamaz.' Bakın ben buna gülüyorum, gerçekten gülüyorum. Dün Bursa'daydım. Bursa'da 13 delege arkadaşımız imza verdi. Bugün 9 delege arkadaşımız daha imza verecek. Pek çok ilde, Adana'da, Muğla'da, Aydın'da, Isparta'da, Düzce'de, Bolu'da, Yalova'da, Kastamonu'da... Sayarım da sayarım. Hepsinde öndeyim. Önde olduğum tüm illeri açıklamak istemiyorum. O köşe yazarlarına sesleniyorum. Hangi bilgiyle bunu konuşuyorsunuz? Hangi bilgiyle bunu yazıyorsunuz? Bunlar doğru değil ki. Bu algı yönetimini bilerek yapıyorlar. Farkındayım bunun. Gülüyorum bunlara ama biraz da üzülüyorum, gerçekleri yansıtsın. Bu yazdıkları gerçek değil. 78 il başkanı destek açıklaması yapmış Genel Başkan'a. Bir; zaten toplantıda 60 il başkanı vardı. 60 il başkanından 78 destek çıkıyor. İki; 38 il başkanı zaten kendisi delege değil. Himmete muhtaç dede, nasıl himmet vere? Delege olmayan birisi delege adına nasıl konuşuyor? Bunlar doğru değil. Genel Başkan hiçbir delegeyi aramayacaktı, telefon açmaya başladı. Küçük salon tutacaksın, Muharrem İnce'nin salon hakimiyetini, salondaki konuşmasını engelleyeceksin. Baskın kurultay yapacaksın 15 günde, çalışmasını engelleyeceksin. Korkunun ecele faydası yok. Bu kurultayda bu seçimi alacağız."

Önce CHP'deki bu düzeni değiştirmemiz lazım

Partililerine seslenen İnce, 2010 yılındaki halk oylaması ile 2011'deki milletvekili genel, bu sene yapılan mahalli idareler ve cumhurbaşkanı seçimlerinin sonuçlarından memnun olup olmadıklarını sordu.

İnce, partililerinin ne sonuçlardan memnun ne de gelecekten umutlu olduğunu dile getirerek, "2015'te yapılacak genel seçimde CHP iktidar, Sayın Kılıçdaroğlu başbakan olur diyebilir misin? Diyor musun? Vicdanın diyor mu? Yüreğin diyor mu? Beynin diyor mu? Bunu soruyorum" ifadesini kullandı.

Bunların, sokaktaki vatandaşlar, partililer, ilçe başkanlarına sorulması gerektiğini, inanmıyorlarsa CHP'de değişim vaktinin geldiğini anlatan İnce, CHP'yi umut ve iktidara getireceğinden kimsenin endişe etmemesini istedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, göreve geldiğinde partide demokratik bir yapıdan söz ettiğini hatırlatan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün tam tersini yapıyor. Söylediklerinin hiçbirini yapmadı. Hedeflerim net, üyelerle ön seçim olacak. İki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan, istifa etmiş olacak. Yüzde 15 kontenjanı bile kullanmayacağım, yüzde 5; Siyasi Partiler Kanunundan gelen. 'Türkiye'ye demokrasi getireceğim' diyenler, önce kendi partisine demokrasi getirmezse inandırıcı olamaz. Önce partide demokrasi. Partide demokrasi olacak, millete de çıkıp diyeceğim ki genel başkan olarak; 'Partimde demokrasi var.' 'Şimdi ülkemde demokrasi istiyorum, gel partime' diyeceğim. Tek adamlıkla bunlar olmaz. 2010'daki Kemal Ağabey olsa, 2010'daki Sayın Genel Başkan olsa bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal Ağabey gitti, yerine başkan bir Kemal Ağabey geldi. Bunu değiştireceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. CHP'deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye'deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye'deki bu düzeni değiştirebilmek için önce CHP'deki bu düzeni değiştirmemiz lazım."

"Algı yönetimi" iddiası

İnce, algı yönetimi oluşturmaya çalıştığını iddia ettiği köşe yazarlarına da seslenmek istediğini belirtti.

Bu yazarların, delegelerle konuşmadan yorumlar yaptığını savunan İnce, şunları kaydetti:

"Şu anda size 30 vilayet sayarım. Birebir bildiğim, 30 vilayetin hepsinde öndeyim hem de büyük vilayet. Bazı insanlar korkuyor, 'Oy vereceğim ama imza veremem' diyor. Genel Merkezden korkuyor. Çalışanı var, belediye personeli olan var; bunların hepsini biliyorum. Genel Merkezde çalışan var; kurultay delegesi. İnsanlar üzerinde baskı kuruyorlar, genel başkan yardımcıları arıyor. Partililerime sesleniyorum; yürekli olun, hiç merak etmeyin. Öyle kimsenin babasının çiftliği değil bu parti. Bu partide milletvekilliği adaylıkları öyle torbada keklik değil. Hiç öyle ulufe dağıtamaz. Herkese ulufe dağıtıyorlar. En önemli yeri burası. Ulufe dağıtıyorlar şu anda. Babanın çiftliğinden mi dağıtıyorsun bunları? Milletvekili yapıyorlar, sıralar veriyorlar. Öyle yok. O sıraları verenlere sesleniyorum; sen önce kendi sıranı al da sonrasına bakarız."

Toplantıda, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Çınarcık ilçesi Belediye Başkanı Avni Kurt, Koru beldesi Belediye Başkanı Kamil Yaman, Kaytazdere beldesi Belediye Başkanı Ali Kanga ve partililer hazır bulundu.

Muhabir: İsmail Ersan, Erhan Erdoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın