Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.10
BTC/USDT
70,250.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

İl başkanlarından Kılıçdaroğlu'na destek

CHP'de olağanüstü kurultay öncesi, Nevşehir’de düzenlenen toplantıda 78 il başkanının ortak bildirisinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek verildi.

19.08.2014 - Güncelleme : 19.08.2014
İl başkanlarından Kılıçdaroğlu'na destek

NEVŞEHİR

CHP'de 5-6 Eylül'de yapılması planlanan olağanüstü kurultay öncesi, Nevşehir’de düzenlenen toplantıda 78 il başkanının ortak bildirisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verildi.  

Gülşehir ilçesindeki Kapadokya Kartal Otel'de dün akşam yapılan toplantının ardından Düzce, Yalova ve Isparta dışındaki tüm il başkanlarının destek verdiği ortak bildiri, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

İl başkanları adına, hazırlanan metni okuyan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin  hemen ardından bizzat çağrı yaparak, olağanüstü kurultayı toplamasını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Kurultaydan, partinin birlik, beraberlik ve halkın umudu olarak daha da güçlenerek çıkacağına inandıklarını belirten Salıcı, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun özgürlük, demokrasi,  evrensel hukuk, temel insan hakları, barış ve cumhuriyetimizin temel değerleri için vermiş olduğu mücadeleyi destekliyoruz. Genel başkanımızın, partimizin değişim sürecini tamamlamak, tüm Türkiye'yi kucaklamak adına attığı cesur adımların il başkanları olarak arkasında duruyoruz" dedi.

CHP'nin temel unsuru olan örgütlerin ve üyelerin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun demokratik, katılımcı bilgiyi ve liyakatı öne çıkaran, parti disiplinini sağlayan, örgütlerin taleplerine açık bir yönetim anlayışı ve işleyişini daha da güçlendireceğine inandıklarını ifade eden Salıcı, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz tarihsel süreci de göz önüne alarak, ülkemizde yaşanan kutuplaşma, ayrışma ve ekonomik  yozlaşmayı sonlandıracağına, ekonomik refahı, adaleti ve toplumsal bütünlüğümüzü sağlayacağına, partimizi  iktidara, ülkemizi geleceğe  taşıyacağına inandığımız sayın genel başkanımıza bu kurultayda desteğimiz tamdır. Bizler CHP  İl Başkanları olarak, yükselen  özgürlük ve demokrasi taleplerinin yaşama geçirilmesi için partimizin,  sosyal demokrat  ideolojisine ve devrimci yapısına her zaman  sahip çıkacak ve bu konudaki hassasiyetimizi kararlılıkla devam ettireceğiz."

Salıcı, "Kurultayımızın partimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyor, yurdumuz, halkımız ve tüm insanlık adına insani ve ahlaki tüm değerlerin yaşama geçirilmesi mücadelesinde sayın genel başkanımıza başarılar diliyoruz" dedi.

CHP'nin yurt dışı örgütlerinden destek

CHP'den yapılan açıklamada, aralarında Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerin bulunduğu partinin yurt dışı örgütlerinden Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapıldığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının partinin yetkili organlarında değerlendirilmesi ve hataların gözden geçirilmesinin bir zorunluluk olduğu vurgulanan ortak açıklamada, "Fakat seçim sonuçlarının resmi ilanını dahi beklemeden, kamuoyu önünde partimizi ve Genel Başkanımızı haksız tartışma ve değerlendirmelerin hedefi haline getiren sayın Milletvekillerinin açıklamalarını şaşkınlıkla izlemekteyiz" ifadelerine yer verildi.

CHP'nin eksiksiz demokrasiyi ve katılımı hedefleyen bir siyasal parti olduğu belirtilen açıklamada, parti içi demokrasi ve katılım kanallarının işletilmesinin de çok önemli olduğu ifade edildi. 

Tüm bunların yanı sıra parti içi disiplin ve partililik sorumluluğuna da sahip çıkılması gerektiği dile getirilen açıklamada, "Partimizin her üyesinin ve gönül yoldaşlarının cumhurbaşkanı seçim süreci ile ilgili önerileri ve değerlendirmeleri olabilir ve olmalıdır. Ancak bu konuda parti kurullarında bir karar alındıktan sonra, bu defa parti disiplini ile her bir partilimiz, öncelikle de milletvekillerimiz alınan bu karara sahip çıkmak zorundadır" değerlendirmesi yapıldı. 

Açıklamada, partinin desteğini açıkladığı aday aleyhine, kamuoyunun önünde değerlendirmeler içinde olmanın ve alternatif aday çalışmaları yapmanın, partililik bilinci ve partililik sorumluluğu ile bağdaşmayacağı da vurgulanırken, bunun parti disiplinini de ihlal etmek anlamına geleceği kaydedildi.

"Parti içi iktidarı hedefleyen, hastalıklı, eski siyaset anlayışını terk etmemiz gerekir" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Büyük kongremizin iradesi doğrultusunda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu partimizin Genel Başkanıdır. Yurt Dışı Örgütleri olarak partimizin birleştirici gücü olan Genel Başkanımızın yanındayız ve aldığı olağanüstü kurultay kararını da yürekten destekliyoruz. Partimiz Genel Başkanından üyesine tüm örgütleri ile 2015 seçimlerine odaklanmalı iktidarı hedeflemelidir. Bu durumda konuşmaktan çok çalışmanın anlamlı olduğuna inanıyoruz. Tüm CHP sevdalılarının bu çabanın içinde olmaları tarihi zorunluluktur ve bizleri güçlü kılacak, iktidar hedefimize daha da yaklaştıracaktır. Solun evrensel ilkeleri, çoğulculuk, katılımcılık, eşitlik, adalet, dayanışma, kadın hakları, emeğin önceliği, çevre duyarlılığı ve barış, bu büyük yürüyüşümüzün meşaleleri olacaktır."

"Kurultay kararı partimiz için birlikte daha güçlü olmayı hedeflemektedir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabı aracılığıyla, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak 18. Olağanüstü Kurultay'a yönelik değerlendirmeler yaptı. 

"Cumhuriyetimiz saltanata dönüştürülmek istenirken CHP, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir anlayışla, parti içinde uzlaşma kararı almıştır" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, CHP'nin "her kesimin demokratik hakkını savunan, uzlaşıcı, yeni bir siyasal anlayışla yeniden, gerçek anlamda halkın partisi olma yolunda" olduğunu bildirdi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"CHP olarak yapmamız gereken birbirimize güvenmek, kadınlarımız ve gençlerimiz ile çoğalarak, sağlam adımlarla yola devam etmektir. Demokrasinin kalesidir CHP. Kimsenin kuşkusu olmasın. Parti içinde de tüm Türkiye için de demokrasinin yılmaz savunucusu olacağım. CHP olarak aldığımız kurultay kararı, kesinlikle bir ayrışmayı değil, partimiz için uzlaşmayı ve birlikte daha güçlü olmayı hedeflemektedir. Fikir özgürlüğü demokrasinin gereğidir. Parti içerisindeki her fikir benim için kıymetlidir. Halkımız, siyasetteki kilitlenmeyi aşan, duvarları ortadan kaldıran yeni bir vizyon bekliyor. Halkın partisi halkın sesine kulak verecektir."

 

 

Muhabir: Murat Asil, Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın