Politika, arşiv

Taksitle anayasa yapmak gibi bir kavram olmaz

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun üzerinde uzlaştığı 48 maddenin yasalaşması önerisine ilişkin,"Taksitle anayasa yapmak gibi bir kavram olmaz" dedi.

17.07.2013 - Güncelleme : 17.07.2013
Taksitle anayasa yapmak gibi bir kavram olmaz

ANKARA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, düzenlediği basın toplantısında MYK'nın gündemine ilişkin bilgi verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun üzerinde uzlaştığı 48 maddenin yasalaşmasına ilişkin öneriye değinen Koç, bu 48 maddenin yeni anayasanın farklı bölümlerine ait olduğuna dikkati çekti. Anayasanın bir bütünlüğü olduğunu vurgulayan Koç,"Taksitle anayasa yapmak gibi bir kavram olmaz" dedi.  

"Vatandaş geçimini sürdürmek için kredi kartı kullanıyor"

Koç, Erdoğan'ın "Kartlarınızı kapatın" dediğini ifade ederek, "Peki sen ödeyecek misin milletin borcunu? Herkesin cebinde senin olduğu, kullandığın gibi bir örtülü ödenek fonu mu var? Ödeyecek misin milletin borcunu?" diye sordu.

Koç, çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin de "Sanki Türkiye'nin bir bölgesi, hiçbir problem olmadan güvenlik, kontrol yavaş yavaş da idare bakımından bir başka güce, bir başka yapıya devrediliyor gibi bir fotoğraf çıkıyor karşımıza" değerlendirmesinde bulundu. Amacın gerçekten çözüm değil siyasi çıkar olduğunu savunan Koç, olayın taraflarının kendi hedeflerine ulaşmak için çaba harcadığını söyledi.  

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın