Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,211.84
ETH/USDT
3,566.30
BTC/USDT
70,653.00
BIST 100
9,061.14
Yaşam, arşiv, arşiv

KPSS mağduru öğretmenlik hayali için 3 yıl bekledi

İlk kez girdiği 2010 KPSS'de hayal kırıklığına uğrayıp atanmak için 3 yıl bekleyen Afyonkarahisarlı öğretmen Tolga Demir, haksızlık yapanların hesap vermesini istiyor.

02.05.2015 - Güncelleme : 02.05.2015
KPSS mağduru öğretmenlik hayali için 3 yıl bekledi

AFYONKARAHİSAR - ÖZKAN BEYER

Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk kez girdiği 2010 KPSS'de hayal kırıklığına uğrayıp atanmak için 3 yıl bekleyen Afyonkarahisarlı öğretmen Tolga Demir, haksızlık yapanların hesap vermesini istiyor.

Hocalar Ortaokulunda görevini sürdüren Türkçe öğretmeni Tolga Demir (29), AA muhabirine yaptığı açıklamada, KPSS'ye ilk kez Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra girdiğini söyledi.

Öğretmenliğe başlayıp, zor ekonomik koşullarda yaşayan anne ve babası ile iki kardeşine destek olmak için çok çalıştığını belirten Demir, 2010'daki KPSS'den 75,7 puan aldığını dile getirdi.

Sınavının çok iyi geçtiğini ve bu puandan fazlasını beklediğini ifade eden Demir, şunları kaydetti:

"2010'daki KPSS ile ilgili iddialar ortaya çıkınca ve atanamayınca büyük yıkım yaşadım. Aileme destek olamamamın verdiği üzüntüyü aşmak ve askerlik engelimi ortadan kaldırmak istedim. Askere gittikten 1,5 ay sonra babamın vefat haberini aldım. Babam hayatını kaybedince annem ve iki kardeşime bakmam gerekiyordu. Askerlik bittikten sonra psikolojik sıkıntılar yaşamaya başladım. 'Panik bozukluk' denilen bir rahatsızlık geçirdim. Hafif bir rahatsızlıktı ama bir süre panikataklar yaşadım. Aynı zamanda çalışmak zorundaydım. Ücretli öğretmenlik ve banka kartı dağıtımı yaptım. Böyle ufak tefek işlerle aileme bakmaya çalıştım."

Demir, psikolojik sıkıntıları nedeniyle 3 yılda girdiği tüm sınavlarda başarısız olduğunu belirtti.

Her girdiği sınava 2010'daki sıkıntılarının yansıdığını aktaran Demir, kendini toparlaması ve atanmasının, KPSS'den 83,8 puan aldığı 2013'ü bulduğunu söyledi.

"Adalet yerini bulursa vicdanımız rahatlayacak"

Sınav sonucu 2010'da aldığı puana inanamadığına dikkati çeken Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Çok daha yüksek puan bekliyordum. Sadece birilerinin puanlarla oynanıp daha yüksek almalarına değil, bazı insanların da cevap kağıtları üzerinde oynanıp puanları düşürebileceklerini düşünüyorum. Böyle bir kanaatim oldu. Ayrıca atanmamam en çok babamı üzmüştü çünkü başarılı bir öğrenciydim. Babamda bunların sıkıntısı üst üste bindi. Bu durumlar, maddi sıkıntılarla birleşince babam dayanamadı ve kalp krizi geçirdi. Annem ise sürekli ağladı, çok acılar çekti. Buna rağmen 'İnşallah seneye yaparsın' diye teselli etti. Mağduriyeti yaşatanları hem kamuoyu hem de bizlerin görmesini istiyorum. Bir maddi beklentimiz yok. Suç ne zaman ortaya çıkarsa, ne zaman adalet yerini bulursa insanın vicdanı rahatlıyor."

Tolga Demir, "Allah'ın adaleti er ya da geç bu dünyada ya da diğer dünyada ortaya çıkacaktır. Adalet yerini bulursa vicdanımız rahatlayacak" dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın