Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.88
ETH/USDT
3,563.50
BTC/USDT
70,641.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv, arşiv

''Kafasına silah dayandığı halde konuşmadı''

Rehinelerden Esirgün, Başkonsolos Yılmaz'ın, IŞİD'in Türkiye adına açıklama yapması yönündeki zorlamalarına karşı koyduğunu belirtti.

20.09.2014 - Güncelleme : 20.09.2014
''Kafasına silah dayandığı halde konuşmadı''

ANKARA

Rehinelerden Alptekin Esirgün, Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın, IŞİD'in Türkiye adına açıklama yapması yönündeki zorlamalarına karşı koyduğunu belirterek, "Kafasına silah dayandığı halde yine açıklama yapmadı. Süreci çok iyi yönetti" dedi.

Musul'da rehin alınan ve dün kurtarılan Türk vatandaşları, özel uçak "TUR" ile Ankara'ya gelirken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ecrin Ela Ercan isimli bebeğin babası Emin Ercan,  alıkonuldukları süre zarfında, küçük Ela'nın annesinin çabalarıyla hayata tutunduğunu söyledi.

Türkiye'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ercan, "Eşimle beraber vatanıma dönme sevincini yaşamak, oradaki sıkıntıların hepsini unutturdu. Sadece dün gece sabahladığımızı hatırlıyorum. Bizi nakil ettiler, Türkiye tarafına geçimişizi, hatırlamıyorum. Diğer hepsini unuttum" şeklinde konuştu.

"Orada esirlik hayatı vardı"

Musul Konsolosluğunda emniyet görevlisi olarak görev yapan Alparslan Yel de vatana döndükleri için çok mutlu olduklarını belirterek, “Devletimizden AIlah razı olsun. Sevinçliyiz. İnşallah devletimizin başına bir daha böyle bir şey gelmez. Bizim başımıza geldi ama inşallah bir daha gelmesin” ifadesini kullandı.

Esir hayatı yaşadıklarını dile getiren Yel, "Müslüman olduğumuz için biraz iyi davrandılar. Yine de o kadar rahat değildik. Orada bir savaş vardı" dedi. 

"Kafasına silah dayandığı halde" 

Alptekin Esirgün de alıkonuldukları günlerde yaşadıkları sıkıntılara karşı sabrettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Orada metanetle durmamız gerektiğini biliyorduk. Bunu arkadaşlara da telkin etmeye çalıştık. Çünkü aramızda siviller de vardı. Gerekli uyarıları yaparak, dik durarak, inancımızla dik durarak devletimize güvendik ve sonunda güvendiğimizin semeresini aldık. Devlet bizi bu kendi uçağıyla beraber doönüyoruz Ankara'ya. Çok gururluyuz.”

Bazı zamanlarda ölümle yüzyüze kaldıklarını, ancak birbirlerine destek olarak ayakta durduklarını kaydeden Esirgün, "Başkonlosluğumuz süreci çok iyi yönetti" ifadesini kullandı.

Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın, IŞİD mensuplarının Türkiye adına açıklama yapması yönündeki zorlamalarına karşı koyduğunu vurgulayan Esirgün, "Kafasına silah daynadığı halde yine açıklama yapmadı. Süreci çok iyi yönetti. Ona da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.