Dünya, arşiv, arşiv

İsrail ambulansları ve ilk yardım birimlerini vuruyor

İsrail ordusunun yerleşim birimlerini hedef aldığı şiddetli top atışları, yaralıları almak üzere bölgeye gelen ambulanslar ile ilk yardım birimlerini vuruyor.

20.07.2014 - Güncelleme : 20.07.2014
İsrail ambulansları ve ilk yardım birimlerini vuruyor

GAZZE

İsrail ordusunun bölgeye karadan ve havadan düzenlediği saldırıların ardından ambulansların yetersiz kalması ve bölgeye ulaşamaması nedeniyle Gazzeliler, kendi imkanlarıyla yaralıları hastaneye taşımaya çalışıyor.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı basın açıklamasında, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerini hedef gözetmeksizin yaptığı top atışlarında en az 13 Filistinlinin öldüğünü, 200 kişinin de yaralandığını belirtti.

Kudra, "İsrail ordusu hedef gözetmeksizin sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı şiddetli top atışları sırasınsa özellikle bölgeye gelen ambulansları ve ilk yardım birimlerini vurdu." dedi.

Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusunun Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine 500 metre yakınına kadar ilerlediğini, halkın top atışı saldırıları nedeniyle şehrin içlerine doğru kaçtığını ifade etti.

Aynı zaman da Hamas, İsrail ordusunun, sivillerin yaşadığı Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine düzenlediği saldırılarla "Savaş suçu" işlediğini ilan etti.    

AA muhabirine konuşan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Şucaiyye'de yaşanan bir katliam  ve savaş suçudur" dedi.  Zuhri, "İsrail'in bu saldırıları Filistin halkını yıldıramıyacaktır. Direniş devam edecek, İsrail ordusu ağır kayıplar verecektir."  ifadelerini kullandı.

Hava ve karadan genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 358'e yükselirken, 2 bin 685 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun saldırlarında, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu sivil ölü sayısı, her geçen gün artıyor.

Yaralılar Şifa Hastanesine akın ediyor

Öte yandan, İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu kesimlerine düzenlediği saldırılar nedeniyle yaralıların kaldırıldığı Şifa Hastanesinde yoğunluk yaşanıyor.

İsrail ordusunun bölgeye karadan ve havadan düzenlediği saldırıların ardından ambulansların yetersiz kalması ve bölgeye ulaşamaması nedeniyle Gazzeliler, kendi imkanlarıyla yaralıları hastaneye taşımaya çalışıyor.

Yaralananların yanı sıra bölgeden kaçan binlerce kişi de "güvenli bir sığınak" olarak gördükleri Şifa Hastanesine akın ediyor. Bu nedenle hastanede bazı bölümler kadın ve çocukların sığınması için açılmak zorunda kaldığı belirtildi.

Hastaneye kaçan aileler, İsrail ordusunun sivil savunma ekipleri ve ambulansları da hedef aldığını belirtti.

Öte yandan bölgedeki gelişmeleri, kamuoyuna duyurmaya çalışan Anadolu Ajansı (AA) bölgeden canlı yayına geçti.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye, Tuffah ve Zeytun mahallelerine hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılarda en az 40 Filistinlinin katledildiğini, yaklaşık 400 kişinin de yaralandığını belirtmişti. Saldırıda, bir gazeteci ile sağlık görevlisinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Muhabir: Yaser Albanna, Mustafa Melih Ahıshalı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın