Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,160.30
ETH/USDT
3,396.60
BTC/USDT
65,547.00
BIST 100
8,718.11
Yaşam, arşiv, arşiv

Zamanı ''Mekke saati'' belirleyecek

Kabe'nin yanı başındaki Zemzem Tower'ın üzerine inşa edilen ''Mekke Kraliyet Saat Kulesi'' ile birlikte bir çok İslam ülkesi saatlerini ''Mekke saati''ne göre ayarlamaya başladı.

17.10.2012 - Güncelleme : 17.10.2012
Zamanı ''Mekke saati'' belirleyecek

MEKKE - Hamdi Çelikbaş

Başta El Cezire olmak üzere bir çok Arap ülkesindeki televizyon ve radyo kanalı program akışlarını ''Mekke saatine göre'' duyururken, uygulamanın tüm İslam coğrafyasında yayılması hedefleniyor. 

Suudi Arabistan Krallığı tarafından yürütülen proje ile 4 katlı bir alandan oluşan saatin iç kısmına dev bir sergi ve müze alanı inşa edildi.

Bu arada kulenin içine bilim adamları tarafından zaman hesaplamalarında referans alınan bir de atom saati (sezyum) saati yerleştirildi. Söz konusu saat sayesinde ''Mekke saati''nin zaman ayarı hassas bir şekilde gerçekleştirilecek. Böylece saatlerini Greenwich'e göre ayarlayan İslam ülkelerinden de zamanı Mekke saatine göre ayarlamaları istenecek. Bu sayede İslam'ın doğduğu şehir ''zamanın merkezi'' olacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın