Gündem, arşiv

Füzeyle düşürülme ihtimali yüksek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'nin Türk askeri uçağını füzeyle düşürme ihtimalinin yüksek olduğunun teknik olarak da ispatlandığını söyledi.

10.07.2012 - Güncelleme : 10.07.2012
Füzeyle düşürülme ihtimali yüksek

ANKARA 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT ile Moritanya Radyo ve Televizyon Kurumları arasında yapılacak işbirliğine ilişkin protokol imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
Suriye tarafından düşürülen askeri uçak ile ilgili bir soruya Arınç, Suriye tarafından düşürülen askeri uçak ile ilgili spekülasyonların iki ülke arasındaki gerginliği daha da artırmaya veya bir ülkeyi haklı çıkarmaya yönelik olduğuna dikkati çekerek, ''Biz devlet olarak haber kaynaklarımızın doğruluğundan eminiz. Bütün bunları kayıt altında tutuyoruz. Söylenecek başka herhangi bir şey yok'' dedi. 
Arınç, "Biz nerede bildiğimize ve nereye düştüğünü de gördüğümüze göre bunun füzeyle olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu teknik olarak da ispat etmiş oluyoruz. Eğer bir uçaksavar limiti içerisindeyse bunun çok daha yakından vurulmuş olması ve belki bugüne kadar elde edilmiş parçalardan bunun tespit edilmesi mümkün olurdu" diye konuştu.

Diyanet'in protokoldeki yeri
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kurduğu Cumhuriyet kurumlarının başında geldiğine dikkati çeken Arınç, ''Atatürk, Diyanet İşleri Başkanı'nı her zaman sağ tarafında bulundurmuştur. Protokolde ilk 5'in içinde bulundurmuştur. Şimdi 52'inci sırada olduğuna bakmayın. İnşallah yeni yapılacak protokol düzenlemesiyle aynı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyanet İşleri Reisi'ne verdiği önem, bugün de yine protokolde en önde yerini koruyacaktır, korumalıdır'' dedi.
Bülent Arınç, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, TBMM'ye cemevi açılmasına ilişkin talebiyle ilgili, ''Aleviliğin bir din olduğunu sayın milletvekilimiz söylüyorsa, Türkiye'de, 'ben Aleviyim' diyen milyonlarca insan var. Onlar Aleviliğin bir din olmadığını, İslam'ın içinde olduğunu söylüyorlar. Biz burada sayın milletvekilinin ne söylediğine değil yüzyıllardır belki bin yıldır Alevilik konusunda bir inanç manzumesinin İslam içinde yer aldığını söyleyen bugüne kadar gelmiş öğretileri kabul etmek noktasındayız'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.